Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Draadbreuk verlinkt Buzzfeed, Gizmodo & Austin Mann

Draadbreuk verlinkt Buzzfeed, Gizmodo & Austin Mann
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Hoe zouden we anders op fraaie 8-bit wijze een passend eerbetoon aan de nobele eend kunnen geven? Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

Duurt lang…

Nearly a year in, is anyone winning the current generation console war?

Arstechica
Na onze eerste indruk van de Playstation 4 waren we redelijk enthousiast, maar renden niet direct naar de winkel. Het had tijd nodig, zo concludeerden we. Dat is nu zo’n driekwart jaar geleden. Genoeg tijd? Dat vroeg ook Arstechnica zich af. Na hun oorspronkelijke reviews van de PS4, Xbox One en, eh…vooruit, de Wii U, nemen ze de consoles nogmaals onder de loep. Waar zit de meeste groei? De beste exclusieve titels? De tofste updates en vetste accessoires? En belangrijker, moet je al upgraden? Spoiler: het heeft tijd nodig. Nog steeds.

Springlevende site van een oude zelfmoordsekte

The Online Legacy of a Suicide Cult and the Webmasters Who Stayed Behind

Gizmodo
Ooit wel eens gehoord van de Heaven’s Gate? Wij ook niet. Dat is niet gek. Volgers van de sekte pleegden zeventien jaar geleden massaal zelfmoord omdat ze niet werden opgehaald door UFO’s. Redelijk vaag, en nu dus verdwenen en vergeten. Wat ze geloofden kun je allemaal nalezen op hun homepage. En als je meer wilt weten kun je een mailtje sturen, waar je antwoord op krijgt. Of je stuurt wat cash die kant op en dan krijg je videobanden teruggestuurd. En dat is opmerkelijk voor een sekte die al jarenlang dood is. Wie zit eigenlijk die website bij te houden?! Gizmodo dook erop, om kennis te maken met de twee mensen die deze ongein in de lucht houden.

Pics or it didn’t happen!

iPhone 6 Plus camera review

Austin Mann
De komende weken zul je het vaak genoeg lezen. Een smartphone-goeroe krijgt de iPhone 6 Plus in handen en tikt een uitgebreide review over hoe goed hij als smartphone is. Prima natuurlijk. Interessanter is misschien wel om specialisten écht goed naar afzonderlijke delen van een telefoon te laten kijken. Een fotograaf die de camera checkt bijvoorbeeld. Zo ging Austin Mann (ik kende ‘m ook niet, maar de beste man maakt foto’s en betaalt daarmee zijn hypotheek) naar IJsland om foto’s te maken. Tassen vol statieven en professionele gear, maar als camera had hij de iPhone 6 Plus. Beviel dat? Check de foto’s en video’s en oordeel zelf.

Gaat niks worden, die iPod

What critics said about Apple’s big launches in the past

FastCompany
Zijn jullie al Apple Watch-moe? Wij nog niet, dus suck it up. We kunnen er eindeloos over door blijven gaan, en met ons vele collegajournalisten. De meningen variëren van absolute game changer tot ‘dead on arrival‘ met helemaal niets daar tussenin. Grote verdeeldheid dus. Betekent dit dat Apple zijn mojo kwijt is? Nou, laten we eens kijken hoe unaniem lovend de pers was over de iPod, iPhone en iPad. Haha.

Over tieten, en welke kerk je zondag zit

How I Rebuilt Tinder And Discovered The Shameful Secret Of Attraction

BuzzFeed
Geen tijgers, geen foto’s van je colorrun en geen modelfoto’s. Ger deed al eens uit de doeken hoe je het beste uit de verf kunt komen op Tinder. Maar het belangrijkste is dat je ‘gewoon lekker’ bent toch? Anne Petersen deed daar voor Buzzfeed – ze doen meer dan flauwe lijstjes en clickbait – wat uitgebreider onderzoek naar. Ze bouwde een uitgebreide Tinder-simulator, vulde die met allerlei stockfoto’s en liet gebruikers bij elke swipe – links of rechts – wat vragen invullen. En dan blijkt dat ‘gewoon lekker’ eigenlijk weinig met Tinder te maken heeft. Als het niet om tieten gaat, waar dan wel om? Huidskleur, de kerk waar je vermoedelijk naartoe gaat het geld waarvan we denken dat het op je bankrekening staat.