Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Bevestigd: ‘Nexus 9 wordt gemaakt door HTC’

Bevestigd: ‘Nexus 9 wordt gemaakt door HTC’
Dennis de Vries

De nieuwe Nexus komt uit de fabriek van HTC rollen, dat bevestigt de Wall Street Journal vandaag. De Nexus 9 wordt een high-end tablet, in samenwerking met Google ontwikkeld om het beste te maken van het nieuwe besturingssysteem Android L.

De Wall Street Journal bevestigt verder dat HTC-medewerkers af en aan vlogen naar Mountain View, waar het hoofdkantoor van Google is gevestigd. De Nexus 9, die in het geruchtencircuit vooral bekend staat onder de naam Volantis, wordt een tablet met een 9 of 8,9 inch beeldscherm. Nog niet bevestigd, maar een hardnekkig gerucht is de ,a href=”http://www.nvidia.com/object/tegra-k1-processor.html” target=”_blank”>Tegra K1 processor in de tablet. De gloednieuwe 64bit versie van de nieuwe mobiele processor van Nvidia moet grafische prestaties naar een nieuw niveau tillen. 4GB aan RAM, ook een primeur voor tablets, moet het geheel afmaken.

Tablet door HTC: weet je het zeker?

De keuze van Google om een tablet door HTC te laten ontwikkelen is zowel opmerkelijk als logisch. Laten we eerlij zijn, als je aan tablets denkt is HTC niet de eerte elektronicaboer die in je opkomt. De Taiwanezen hebben het eenmaal geprobeerd met de HTC Flyer, in 2011. De 7 inch tablet, met een slimme stylus, verdween al snel in de vergetelheid. De staat van dienst op het gebied van tablets is dus niet noemenswaardig. Phablets maken kunnen ze daarentegen als de beste. Kijk maar naar de afgelopen twee ‘One’ toestelen.

Aan de andere kant kijkt Google ook niet bepaald naar de grootste fabrikanten als het aankomt op Nexus-toestellen. De keuze voor LG voor de laatste twee smartphones was opmerkelijk en voor de Nexus 7 klopten ze bij Asus aan. En vergeet niet dat het niet de eerste keer is dat HTC een Nexus maakt: ken je de Nexus One nog, uit 2010?

Dubbele camera’s, zou het?

Of er een nieuwe Nexus smartphone in planning zit, is nog niet bekend. Mocht die er komen, dan wordt hij zeer waarschijnlijk niet door LG gemaakt, maar verder weten we weinig. Wanneer de Nexus 9 beschikbaar komt, is nog niet bekend. Wellicht gebeurt dat op 8 oktober, als HTC in de Verenigde Staten de pers verzamelt voor een evenement waarin ze het gaan hebben over ‘double exposure’. Dat klinkt als iets me dubbele camera’s. Nou, we kunnen niet wachten.

(Foto bovenaan: Androidpolice)