Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Huawei Ascend Mate 7 lijkt weinig spectaculair

Ascend Mate 7 foto
Ger
 • Op 30 augustus 2014

Ik vroeg me laatst af wie er precies op nieuws over Huawei zit te wachten. Niet om onnodig flauw te doen, maar ik vind het merk nogal saai. Met echt unieke gadgets komt het bedrijf niet. Hun smartphones en phablets zijn prima, maar niet meer dan dat. We hopen dat er volgende week in Berlijn iets verrassends uit de hoge hoed wordt getoverd, maar dat lijkt niet het geval. De laatste geruchten over de nieuwe Huawei Ascend Mate 7 zijn in ieder geval verre van spectaculair. 

De Huawei Ascend Mate 7 is de opvolger van de matig ontvangen Huawei Ascend Mate. Op smartphonessites zijn al enkele foto’s gelekt van deze phablet, die vooral opvalt door door zijn specificaties. Huawei heeft de Mate 7 – als de berichtgeving klopt – namelijk voorzien van aardige hardware.

Specs Mate 7: mwoahh

De Mate krijgt een 6 inch 1080p display, een 13 megapixelcamera en een 5 megapixelcam voor de selfies. De Mate 7 bevat verder een HiSilicon Kirin 920 chipset (?) die samen met een quad-core 1.8 Ghz Cortex-A15 processor het zaakje draaiende moet houden. Huawei heeft het dus allemaal redelijk voor elkaar, maar de Mate 7 lijkt geen cijfers te hebben waar je stijl van achterover valt. Misschien is het meest interessante nog wel de batterij. Volgens de geruchten krijgt de Ascend Mate 7 een accu met een capaciteit van 4000 mAh, waardoor het model in theorie erg lang mee kan gaan.   Maar helaas: ook daar valt onze mond niet van open.

Ascend Mate 7 back

De Mate 7 heeft verdomd veel weg van de HTC One M8…

Design Mate 7: HTC One maar dan groter

De laatste afbeeldingen van de Mate 7 tonen ook geen wereldschokkend design. Wel heeft Huawei goed gekeken naar de concurrentie. De achterkant van deze nieuwe phablet lijkt verdomd veel weg te hebben van een HTC One M8. Eerder haalde de Chinese fabrikant zo’n zelfde trucje uit met de Ascend P6 die qua uiterlijk zo goed als een kopie van de iPhone was. Qua gebruikerservaring kwam het toestel echter niet in de buurt.

Ik hoop niet dat de Mate 7 zo’n zelfde lot ondergaat, maar ik vrees met grote vrezen.

De Huawei Ascend Mate 7 wordt aankomende donderdag in Berlijn gelanceerd. Draadbreuk is er uiteraard bij.

Reacties

 1. job

  die mate 7 lijkt meer op een htc one max zelfs de vingerafdrukscanner is hetzelfde

 2. petervds

  Vergeet ook niet dat de Huawei Ascend P7 onzettend op de Sony Xperia Z serie lijkt. Wanneer komt Huawei eens met een eigen design?

  • IkBenBrian

   Chinezen, zij houden van na-apen. Daarom lijken ze ook allemaal op elkaar.