Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Engadget, Techradar en NYTimes

Draadbreuk verlinkt Engadget, Techradar en NYTimes
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Er is er een jarig!

10 Years In: The birth of Engadget

Engadget
Hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat is Engadget. Een van ’s werelds bekendste tech-sites heeft er niet zomaar een jaartje bij, maar zijn 10 geworden. Dat moet gevierd worden en dat zullen ze ook ongetwijfeld doen. Wat wij er van meekrijgen is een fijne terugblik op het afgelopen decennium. Waarin de site de toon zette op het gebied van techjournalistiek…en misschien wel journalistiek in het algemeen. Een verhaal over de begindagen, waarin oprichter Peter Rojas de site helemaal alleen bestierde, tot de eerste keer CES en het begrip dat het nu is geworden. Gefeliciteerd!

 

Kijktippie

Secrets of space: the Oscar-winning effects of Gravity revealed

TechRadar
Ken je die film, Gravity? Een science fiction film waarin Sandra Bullock zowaar prima te verteren is, het 3D-effect eindelijk eens echt wat toevoegt en waarin geen plaats is voor lasers en aliens. Mocht je ons niet geloven als we zeggen dat het een goede film is: hij heeft kort geleden ook Oscars gewonnen. Zo. Nou jij weer. Toffe film dus, maar hoe wordt zoiets gemaakt? Niet geheel verrassend hebben ze Bullock en Clooney niet de ruimte in geschoten om daar te draaien. Wel komt er bijzonder veel CGI aan te pas, maar ook de nodige mechaniek uit de auto-industrie. Het blijkt nog helemaal niet mee te vallen om zo’n film te maken.

 

De reden dat je al je geld kwijt bent

The Inside Story of Mt. Gox, Bitcoin’s $460 Million Disaster

Wired
Aaaah, Bitcoin. Niet lang geleden het domein van IT-ers en wiskundigen. Vervolgens opgepikt door de massa waardoor een aantal lui uit het niets schandalig rijk werden door een krankzinnige koersstijging. Je kon op je klompen aanvoelen dat zoiets eens gruwelijk fout zou gaan en dat ging het ook. Mt. Gox, de grootste Bitcoin-verhandelplaats, blijkt enorm hebben lopen prutsen. Er zijn honderden miljoenen dollars kwijt met als gevolg dat er weinig vertrouwen meer is in de valuta van de toekomst. Wired, wie anders, maakt een mooie reconstructie van wat er mis ging, wie er achter zitten en hoe je jouw geld eenvoudig terug kunt krijgen. Oh nee, dat laatste staat er niet in.

 

Geef gul of geef bloot

Has Privacy Become a Luxury Good?

New York Times
We willen de boel niet onnodig spoileren, maar het antwoord op bovenstaande vraag is een volmondig ‘ja’. Als je niet betaalt voor een product, zo stelt de schrijver, dan ben jíj het product. of specifieker: de gegevens die over jou verzameld worden. En tegenwoordig hebben we een gruwelijke hekel aan het betalen voor producten. Het is tenslotte crisis. Gevolg is dat onze privé gegevens op elk moment van de dag overal de wereld over gestuurd worden. Wil je dat niet? Dan zijn er manieren…maar die kosten geld. Privacy is geen recht. Privacy is het nieuwe kaviaar, het nieuwe bont, het nieuwe ivoor. Hoe ga je dat tegen? Het antwoord op die vraag ligt bij de voedselindustrie…