Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (26)

’t Wereldje (26)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Apple: no more mister nice guy

Lezen, die terms & conditions, voor je het weet eet je iemands verteerde burrito

Lezen, die terms & conditions, voor je het weet eet je iemands verteerde burrito

Mensen, lees nou een keer gewoon die terms and conditions door als je een Apple-account neemt. Hemel, er is een hele aflevering van South Park aan gewijd, dus kom niet aan met ‘sorry, wisten we niet’. Als je die vijf miljoen pagina’s doorleest, wéét je dat je Apple-ID niet overdraagbaar is aan anderen zonder toestemming van de eigenaar. Heel simpel, doet Apple voor je eigen veiligheid. Kun je wel een beetje doodgaan, maar ook dat is geen reden. Vraag maar aan Josh en Patrick Grant. Na een heftig ziektebed overleed hun moeder en na haar dood wilden ze graag wat bestanden uit de iCloud van haar iPad halen. Reactie van het bedrijf: prima, maar dan moet je wel even het sterftecertificaat, testament, brief van de advocaat en een rechterlijk bevel overleggen. Want hallo, iedereen kan wel zeggen dat zijn moeder dood is. Wij zijn benieuwd of iemand de iCloud van Steve Jobs heeft kunnen leegtrekken. Aan het gebrek aan creatieve ideeën binnen Apple van de laatste jaren gezien, denken we van niet.

 

4. Tout Hollywood neemt techliefhebbers in de maling

Tony Hawk gaat er ook met de week meer uitzien als een tweedehandsautoverkoper

Tony Hawk gaat er ook met de week meer uitzien als een tweedehandsautoverkoper

Goed, dat was dus de laatste keer dat we Tony Hawk Pro Skater gespeeld of een plaatje van Moby gedraaid hebben. Hadden ze ons maar niet zo moeten kwetsen. Over sommige dingen maak je namelijk geen grappen. Niet over zedendelicten, niet over racisme en al HELEMAAL NIET over de hoverboard. U weet wel, de gadget der gadgets: het vliegende skateboard uit Back to The Future. Deze week werd er een filmpje geplaatst, waarin werd gesuggereerd dat er eindelijk een werkend exemplaar is en dat deze in december in de winkels zou liggen. We vielen elkaar hier bij Draadbreuk al in de armen. En de twee eerder genoemde paljassen, samen met een groep derderangs celebrities waar nog nooit iemand van heeft gehoord, maar vertellen hoe tof het wel niet was. Goed, natuurlijk is het een hoax. Na onderzoek blijken de mensen van Funny Or Die er waarschijnlijk achter te zitten. Bah, alsof iemand je vriendin keihard in je gezicht beledigt. Zometeen gaan ze ook nog vertellen dat de zelfstrikkende schoenen een grap zijn.

 

3. Vine weert vluggertjes

Romantischer dan Bennifer krijg je het natuurlijk niet. O, wacht, zijn die niet uit elkaar?

Romantischer dan Bennifer krijg je het natuurlijk niet. O, wacht, zijn die niet uit elkaar?

Wij van Draadbreuk weten wat liefde is. Romantischer krijg je ze bijna niet. Maar wij zien door de ontwikkelingen op internet ons soort met rasse schreden uitsterven. Jawel, vroeger was alles beter. Toen schreef je poëtische liefdesbrieven en zat je je vrouw nog op de trap achterna om haar in de slaapkamer de nacht van haar leven te bezorgen. Vijf keer achter elkaar, zonder moeite. Maar tegenwoordig moet alles snel. Berichtjes mogen niet langer dan 140 tekens zijn en filmpjes niet langer dan zes seconden. Dan zit een spannende video er ook niet meer in. Hallo, vind je het gek dat je vriendin dan ’s avonds zeurt dat ze hoofdpijn heeft? Nee, het wordt zaak dat we weer de tijd voor elkaar nemen. Gelukkig hebben we een medestander gevonden in onze queeste. Vine heeft namelijk besloten dat ze geen seksueel getinte content meer toelaten in de überkorte filmpjes. Je kunt ‘m dus niet meer zes seconden uit de broek halen en verwachten dat je daar de vrouw van je leven mee versiert. Vanaf nu moeten jullie weer je best doen. Ja, de sportscholen zullen de komende tijd wel weer vol zitten.

 

2. Nieuw: overheid verbiedt bladmuziek

Bij de auteursrechtenorganisaties zingen ze nog niet

Bij de auteursrechtenorganisaties zingen ze nog niet

Zin in een facepalmpje met z’n allen? Komt-ie: gisteren is bekend geworden dat de overheid jarenlang ten onrechte geen thuiskopieheffing op harddisks, videospelers en mp3-spelers heeft gevraagd. Auteursrechtenorgansiatie Norma procedeerde ons land de afgelopen jaren helemaal kapot om die heffing voor elkaar te krijgen, maar nu is het ze gelukt hun gelijk te krijgen. Fijn hè, voor al die rechthebbenden! Wat zeg je? Je hebt al jaren geen album of film gedownload, omdat je alles via streamingdiensten doet? Ha, wij ook natuurlijk: we gaan toch niet al die moeite nemen om een brakke download naar binnen te trekken? Maar al die auteursrechtenorganisaties leven nu eenmaal nog in 1834 en zijn vooral niet bezig met moderne oplossingen voor hun vraagstukken te bedenken. Wij vragen ons af wat de volgende Don Quichot-achtige onderneming gaat worden. Cassettebandjes verbieden? Of de VHS? Misschien wel pen en papier, zodat we de bladmuziek niet meer kunnen overtrekken…

 

1. Neelie Kroes: ‘meer lekkere wijven op Draadbreuk’

We wilden hier eerst een plaatje van een naakte Scarlett Johansson plaatsen, maar wij hebben respect voor vrouwen

We wilden hier eerst een plaatje van een naakte Scarlett Johansson plaatsen, maar wij hebben respect voor vrouwen

Kijk, het is echt niet zo dat we niet willen. Sterker nog, graag hadden we een paar wulpse dames bij ons op de burelen van Draadbreuk gehad. Want hoewel we erg content zijn met de presentatiekunsten die we wekelijks in Uitbuiken op tafel smijten, weten wij ook wel dat het veel prettiger kijken is naar een anchorwoman die lekker koketteert met haar net iets te grote voorgevel dan naar Ger en Dennis in een overhemd. Kunnen ze overlopen van kennis en humor, maar die strijd win je gewoon niet. Maar het ligt niet aan ons. Vrouwen en technologie is geen gelukkig huwelijk. Zeggen wij niet, maar eurocommissaris en oppervrouw Neelie Kroes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar dertig procent van de mensen in de techsector geen vleesthermometer in de broek heeft. En dat is volgens Kroes veel te weinig. Ze wil meer, want “het is cool, en de toekomst!” En met die zin legt ze meteen prachtig bloot wáárom de combinatie tussen dames en elektronica niet lekker werkt. Tech is namelijk niet de toekomst, maar al jáááren aanwezig. En cool? Serieus? Hoe nerdy wil je ons gadgetliefhebbers neerzetten, zeg? Je vader die in een te korte broek in de zomer gaat rolschaatsen, die vindt zichzelf cool. Wij zijn gewoon bazen.