Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (44) met de LG Hom-Bot en Chinese smartphones

Ger
 • Op 14 juli 2014

Het weekend zit er weer op, dus op de burelen van Draadbreuk is het een ongecontroleerde bende. De vloer ligt bezaaid met lege flessen, chipsresten en platgetrapte nootjes. Goed moment dus om in Uitbuiken de LG Hom-Bot te checken. Een automatische stofzuiger natuurlijk, want we blijven gadgetliefhebbers.

Ger en Bart bespreken de LG Hom-Bot, een wat vreemde naam voor een automatische stofzuiger (waar is de E gebleven?). Echt zuigen doet het ding niet – het is meer bijeenvegen, maar schoon wordt het wel. Pas wel op voor kabels, want de Hom-Bot is redelijk onverbiddelijk en sleurt alles achter zich aan. Het apparaat kost een behoorlijke bom duiten, zo’n vierhonderd euro, maar je krijgt er wel een schone vloer voor terug.

Chinese telefoons

De Chinezen komen ondertussen hard. Hard als het gaat om goedkope telefoons met puike prestaties. Huawei kennen we ondertussen allemaal, maar Oppo, Xiaomi, Umi en Konka zijn ongetwijfeld minder bekend. Als de gelekte specs kloppen, dan komt Xiaomi met de Mi4. Die doet het met een 5,5 inch scherm (2560 bij 1440 pixels), Snapdragon 805 processor, 3GB RAM, 32GB opslaggeheugen, voor een bedrag van omgerekend 370 euro. En dat is al snel een euro of twee- a driehonderd minder dan bij de gevestigde fabrikanten.

Goed, zo’n telefoon vanuit China bestellen, daar zitten nog een paar haken en ogen aan. Zo duurt het een tijd voor je ‘m in huis hebt, betaal je een paar tientjes verzendkosten en ben je met in sommige gevallen met garantie de sjaak. Dan moet je het toestel namelijk weer terugsturen naar China.

Maar goed, waarom zou je een Chinese telefoon kopen en gaat het een prijzenoorlog ontketenen? Bart en Ger bespreken het. Ook komt de nieuwe Sony Xperia Z3 aan bod en is er weer een iPhone-roddel van de week.

 

Tot volgende week!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Denk niet DAT het een prijzenoorlog betekent, Chinese telefoons zijn voor tech fanaten en niet voor iedereen. Fabrikanten gaan geen prijzen aanpassen totdat die telefoons van xiaomi, zoppo, meizu, etc. op de Nederlandse markt te koop zijn.

  • Het zijn nu nog telefoons voor techfanaten, omdat de grote massa er niet mee in aanraking komt in de winkels of in bijv. reclames. Als de Chinese fabrikanten echt werk gaan maken van Europa en de toestellen hier in de schappen leggen, dan zou het een prijzenoorlog kunnen veroorzaken.

  • Ger

   Eens met Bart.

   Jij en wij weten wat mooie toestellen zijn. Op het moment dat Joe Average gewoon een hele snelle, goedwerkende smartphone zoekt, en die Chinese meuk is hier te verkrijgen, dan loopt hij of zij vermoedelijk heel snel de winkel uit zo’n ding.

   Ik hoor steeds vaker de opmerking: ‘ach ja, ik kan ermee whatsappen, foto’s schieten en internetten – ik vind het wel best.’ Ik denk dat de hele exclusieve (lees: prijzige) smartphone langzaam gaat verdwijnen. Op een iPhone na, dan.