Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt The Verge,Time & Tweakers

Draadbreuk verlinkt The Verge,Time & Tweakers
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

Wat gaat er om in die hoofden?

‘Fanboys’

The Verge

Het is een bekend fenomeen op internet. Zeg iets positiefs of negatiefs over een bepaalde gadget of platform, en er komen reacties op. Felle reacties. Overdreven haatdragende reacties. Doodsbedreigingen soms zelfs. Wat bezielt iemand om zich zo ontzettend druk te maken over wat iemand anders van een fucking telefoontje vindt? Die vraag probeert The Verge te beantwoorden in dit heerlijke stuk waarin ze niet alleen tech-journalisten maar ook fanboys zelf aan het woord laten. Zoals The Verge betaamt is de opmaak van het artikel weer een kermis van bewegende icoontjes en quotes, maar -erg cool- het artikel ziet er totaal anders uit, afhankelijk of je het leest op een Windows, Android of iOS apparaat. Zo voelt elke fanboy zich thuis in dit artikel.


Apple moet niks

‘Apple Must…’

Time
“Apple moet dit jaar met een smartwatch komen”, “Apple moet nu toeslaan op de tv-markt”. Als iemand goed denkt te weten wat Apple wel en niet moet doen, dan zijn wij tech-journalisten dat wel. Dus zie je regelmatig op allerlei sites opiniestukken staan waarin de fabrikant dringend advies krijgt een nieuw product uit te brengen. Time zet op een rijtje wat Apple allemaal moest doen volgens een aantal opiniemakers, wat ze echt gedaan hebben en hoe dat heeft uitgepakt. Tipje van de sluier: Apple doet zijn eigen ding en bestaat wonder boven wonder nog steeds.


Big brother in Hollandsche winkelstraten

Wifi-tracking: winkels volgen je voetsporen

Tweakers
Lekker staaltje nieuwsgaring van onze vrienden van Tweakers. Die hebben ontdekt dat winkels in Nederland actief gebruik maken van wifi-tracking. Dat brengt het verhaal over iBeacon een stuk dichter bij huis. Het wifi-signaal van je smartphone wordt door winkeliers gebruikt om te checken hoeveel mensen in de winkel zijn, waar ze precies zijn maar ook hoeveel van de voorbijgangers in de straat uiteindelijk de toko binnenlopen. Geheel in stijl van de site is het een gortdroge uitleg geworden, maar wel uiterst grondig en informatief en niet zonder gevolgen. De eerste kamervragen staan al op de planning.


30 kaarsjes voor de Mac

 

The 30-Year-Old Macintosh and a Lost Conversation With Steve Jobs

New York Times

Hoezee! Proficiat! Afgelopen week bereikte de Mac computer de respectabele leeftijd van 30 jaar! Het is al drie decennia geleden dat de eerste Macintosh onthuld werd en dus wordt er overal op internet gegraven in oud materiaal. Zo beschrijft de New York Times een groot en uitzonderlijk openhartig interview dat journalist Stephen Levy had met de toen nog piepjonge Steve Jobs, daags voor de lancering van de legendarische computer. Een trapeze artiest, zonder vangnet. Zo zag Jobs zich destijds. De uiteindelijke lancering van de ‘insanely great’ Macintosh ging niet alleen de geschiedenisboeken in maar belande ook op Youtube. Kijk kinders! Zo ging dat vroegah! En om het allemaal weer even in hedendaags perspectief te plaatsen, halen de bazen van iFixit (Foto bovenaan) een van de eerste Macs naar hun smetteloze lab, en sleutelen ‘m schroef voor schroef uit elkaar. Heerlijke retro techpr0n, zonder bossen haar.