Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (20) met iets spannends en Windows Phone

Ger
 • Op 27 januari 2014

Maandag. Koffietijd. Een beetje gezelschap, maak tijd voor jezelf. Ga lekker achteroverleunen en kijk naar de nieuwste aflevering van Uitbuiken! In deze editie bespreken Dennis en Ger weer een hoop nieuw, florissant technieuws, waaronder de komst van baanbrekende Olympus-gadgets en het gefaal van Windows Phone. Kijkon!

 • Ger die is voor Olympus twee daagjes in Duitsland geweest. De beste man heeft nog steeds een kater. Niet vanwege een teleurstellend persevenement (integendeel zelfs, daarover later meer), maar omdat in München er ook kroegen en barren zijn. En die doet hij dan aan, tijdens zo’n trip. Gevolg: een ongetwijfeld leuke Epische Reisvideo en nieuws over nieuwe camera’s. Helaas kunnen we over dat laatste nog niet teveel zeggen, Ger heeft namelijk een heuze NDA getekend. Gelukkig is daar 43rumors, vol met geruchten. Klik vooral, wil je meer weten.
 • In het korte nieuws komen vooral veel patenten langs. Niemand weet precies waarom, maar het blijft de techwereld toch bezighouden. Meest interessante patentinfo: Google komt met Transportation-aware physical advertising conversions. Wat het is? Vooral Uitbuiken kijken…

 • Tot slot voeren Dennis en Ger weer eens een (te) lange discussie. Onderwerp van gesprek is Windows Phone. Uit onze stelling vraag bleek dat jullie niet echt zitten te wachten op telefoontjes met het besturingssysteem van Microsoft. Hamvraag: waarom niet? Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Uitbuiken!

 

VEEL KIJKPLEZIER!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Haha, in elkaar geslagen met een WP. Denken jullie dat de keuze tussen WP toestellen groter gaat worden dan alleen nokia (en htc en samsung in 2012)?

  • Joep Van den Eijnden

   Persoonlijk denk ik van niet, want nu Microsoft Nokia’s telefoontak overgenomen heeft zullen ze hun eigen besturingssysteem waar ze zelf ook telefoons voor maken niet op veel toestellen van andere fabrikanten laten zetten. Ook denk ik dat het voor fabrikanten heel moeilijk wordt om microsoft dan ’te verslaan’.

  • Dave Zeegers

   Volgens geruchten is Sony erover aan het nadenken om WP toestellen te gaan maken.

  • stijn v brummelen

   Ohja, Microsoft zou sony betalen om WP te maken

  • Dave Zeegers

   Dat lijkt me sterk aangezien WP gelicenceerd moet worden, dus voor elke apparaat moet worden betaald, de licentiekosten zijn wel aardig terug geschroefd.

  • Dennis de Vries

   Microsoft zelf spreekt van ‘co-marketing’ wat er inderdaad op neer komt dat ze flink wat geld steken in het aan de man brengen van niet-Nokiaanse Windows Phones.
   Overigens zijn de geruchten over Sony en WP al zo oud als Windows Phone zelf. Letterlijk, want toen ik bij de allereerste presentatie van Windows Phone was, werd Sony Ericsson als launch-partner vermeld.
   Vraag een willekeurige smartphone fabrikant naar zijn Windows Phone strategie en je krijgt antwoorden als “We zijn nog volledig toegewijd aan het platform” en “we volgen de bewegingen van de markt.” Dat betekent: “Als er geld te verdienen valt, zijn we er bij”. Logisch natuurlijk, maar blijkbaar valt er momenteel nog geen rooie cent te verdienen aan Windows Phone.

 2. Dave Zeegers

  Deze keer was ik dus te laat met het reageren op de stelling, maar zoals verwacht zijn de meningen enorm verdeeld. Toch nog even mijn ei kwijt: ook ik heb een tijd met een WindowsPhone gehad, heerlijk apparaat en vooral de Nokia apps maken het de koop waard. In mijn ogen is Nokia Drive bijvoorbeeld verruit de beste navigatie app gemaakt voor een smartphone, dit komt echt in de buurt van een losse tomtom, zelfs de iOS app van TomTom is ook niet zo fijn.
  De grote misser aan de WindowsPhones is in mijn ogen toch echt dat alles een beetje in de achtergrond draait, met de nadruk op een beetje. Hierdoor komen berichtjes en appjes altijd pas later aan, dat vond ik ronduit vervelend. Lossen ze dat op ben ik weer van de partij. Verder zijn er niet alle apps beschikbaar, maar zelf ben ik niet zo’n “rage apper”, maar het is wel een nadeel.

  Afnemende verkoopcijfers van nokia zijn denk ik ook te danken aan de overname door Microsoft, waarom een telefoon kopen van een bedrijf dat straks practisch niet meer bestaat. Ik wacht wel tot Microsoft zelf een uitbrengt

  Ger’s argumenten zijn natuurlijk waardeloos, tenzij je een iPhone met barsten mooi vindt.

  Toch jammer dat deze aflevering zo kort was.

 3. job

  een exclusieve app is halo spartan asslt voor windows phone en niet voor ios blackberry, of android

  • Dennis de Vries

   Klopt. Maar dat is niet écht een killer-app. Zo’n app waar iedereen het over heeft, die mensen met een iPhone en Android ook perse willen hebben. Zoiets als wat de iPhone had met Instagram bijvoorbeeld.

  • job

   Ja das waar maar als je een diehard halo gamer bent is dit het interessantste besturingssysteem

 4. Sjurm

  Ik denk dat Windows Phone best een succes kan worden, maar het appaanbod is dus het grootste probleem. Ik snap daarom waarom Microsoft miljarden aan bedrijven geeft om Windows Phone te maken. Als ze die miljarden nou uitgeven aan appontwikkelaars, zodat het aanbod van apps kan groeien richting de grootte van het aanbod van android en apple, denk ik dat ze een veel betere kans maken.

  • Dennis de Vries

   Ze doen het allebei volgens mij. Of in ieder geval stimuleren ze app ontwikkelaars heel erg. Maar uiteindelijk heb je allebei nodig om groot te worden: een breed aanbod aan toestellen en een breed aanbod aan apps.

 5. IkBenBrian

  Ik word inderdaad in elkaar geslagen als ik WP mee neem naar school 😛 Want iedereen heeft daar een BB of een iOS toestel :'(