Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (20)

’t Wereldje (20)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Wij van WC-eend…

Het nieuwe design van de Sonim XP3340 vinden we redelijk gewaagd

Het nieuwe design van de Sonim XP3340 vinden we redelijk gewaagd

 

Bij Draadbreuk zijn we aardig kritisch als het gaat om nieuwe gadgets. Eerst bewijzen, daarna gaan we de polonaise lopen. Maar dat betekent zeker niet dat we een positieve recensie niet kunnen waarderen. Neem die van de Sonim XP3340 op Zoom.nl. Een mooi toestel met uitzonderlijke kwaliteiten. “Ik heb deze dagen wel ruim 150 foto’s gemaakt, ook gewoon bovenwater en was zeer aangenaam verrast over de kwaliteit van het toestel en de foto’s. Niet alleen het camera gedeelte, nee zeker ook het telefoon gedeelte”, aldus reviewer Rudolf Dieben. Maar wacht eens, die naam kennen we toch? Is dat niet de man van Marja Dieben, Director Marketing & Carriers Sales Benelux van…Sonim? Wat een briljant idee! Daarom vind je binnenkort op Draadbreuk recensies van de infographics van Spijkermat door de vriendin van Dennis en een bespreking van het magazine Lust For Life door de moeder van Paul.

 

4. Regen ook in 2014 weer nat

Waar issie gebleven?!

Waar issie gebleven?!

 

Bij Draadbreuk houden we wel van een biertje. Sterker nog: het komt meer dan geregeld voor dat we in de half dronken in de kroeg zitten en elkaar sterke verhalen vertellen. Maar we weten wanneer we moeten stoppen met ouwehoeren: als we elkaar niks meer te vertellen hebben. Kun je wel gaan praten over het weer of andere inkoppertjes op tafel leggen, maar daar schiet niemand iets mee op. Dat zouden meer mensen moeten doen. Bij PlatteTVDiscounter.nl, bijvoorbeeld. Daar kregen we deze week het meest nietszeggende persbericht OOIT van binnen. “De televisiemarkt blijft zich ontwikkelen, ondanks de dalende cijfers. Zo zien we steeds meer beeldschermtechnieken zoals 4K en UHD. De smart-tv’s worden steeds populairder en meer dan een derde van de verkochte televisies heeft 3D-beeld.” Potverdorie, meen je het echt? Blijft de markt zich ontwikkelen, ja? Verwachten we meer 4K-televisies te verkopen? Is led echt populairder dan lcd? Sodeju, zeg dan niks.

 

3. Nerd wordt bioscoop uitgezet

Oké, zij zou zo naast ons mogen gaan zitten in de bios...

Oké, zij zou zo naast ons mogen gaan zitten in de bios…

 

Mensen met Google Glasses op hun neus zijn irritant, stellen we ons zo voor. Van die lui die in de trein net even iets te hard bellen, bij de supermarkt hun boodschappen al op de band hebben liggen en toch nog even iets moeten hebben en in de bioscoop al popcorn smakkend naast je zitten. Kortom: van die gozers die denken dat ze zich alles kunnen permitteren. Gelukkig wordt er nu opgetreden tegen dit soort figuren. Neem deze meneer: die dacht lekker met zijn vrouw en zijn kloeke wearable een filmpje te pakken. Gevolg: het personeel rukte zijn Glass van zijn hoofd en zelfs de FBI kwam er aan te pas. Reden: met die bril kun je natuurlijk opnemen en daar zijn ze in de filmindustrie natuurlijk niet blij mee. Dan kun je net zo goed met een camera de hele film opnemen. Nu kun je zeggen: hallo, doe eens niet zo moeilijk, maar wij snappen het wel, deze man is gewoon een ongelooflijke glasshole.

 

2. Kunst met een grote L

Mogen we hier al zeggen dat het best wel lellek is?

Mogen we hier al zeggen dat het best wel lellek is?

 

Stel je voor: je ontwerpt een game, bedenkt een toffe verhaallijn, steekt tijd in de personages, zorgt dat de gameplay lekker werkt en dat de boel ook nog eens een beetje spannend is. Maar dan ben je er natuurlijk niet: het computerspel moet er ook nog beetje mooi uitzien. En dus zorg je ervoor dat het design er fijn uitziet. Strak ingerichte gebouwen, plantje hier, schilderijtje aan de muur: effe sfeer creëren. Maar als speler loop je zo voorbij al die details, terwijl er veel tijd in is gestoken. Gelukkig is er nu het Video Game Art Archive: hier vind je de kunstwerken die in verschillende games aan de wand prijken. Kijk, dat vinden we mooi: een virtueel museum waar je even kunt stilstaan bij dat hele kleine element in een computerspel. En met al die pixels is het net alsof je naar een Mondriaan staat te turen.

 

1. Boem is ho

"Zo te zien heeft u 'm een keer laten vallen"

“Zo te zien heeft u ‘m een keer laten vallen”

 

Apple en glas: het is geen gelukkige combinatie. Vraag maar aan onze Ger, die meer barsten in zijn iPhones heeft gehad dan Patty Brard in haar huwelijken. Dat interesseert Apple overigens geen ene moer: had je ‘m maar niet moeten laten stuiteren. Maar what comes around, goes around. Het hippe elektronicamerk heeft in New York een Apple Store met enorme ruiten. Voel je ‘m aankomen? Een ongelukje met een sneeuwblazer en het glas was één grote breuk. Geschatte kosten: 450.000 dollar. Ja, dat noemen wij dus ironie.