Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt William Spaaij, Bright & Wired

Draadbreuk verlinkt William Spaaij, Bright & Wired
Ger
  • Op 12 januari 2014

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Een trip down memorylane dankzij Spaaij

Social Meisjes ja.. Uh Media.

William Spaaij

We geven het toe. De gemiddelde leeftijd binnen de Draadbreuk-redactie ligt inmiddels ver boven de twintig. Gevolg is dat wij soms met weemoed terug kijken naar andere tijden. Toen we nog moesten inbellen. Toen we nog een hyves-bericht krabbelden naar iemand. Toen we nog Winks ontvingen via MSN. Kortom: toen dzjie interwebs nog niet zo hyper 3.0 was als dat nu het geval is. Dus als daar soortgenoten met een leuke pen over schrijven, dan lezen we dat graag. Acteur William Spaaij vertelt de liefde naar aanleiding van alle sociale mediacommunicatie van weleer.

 

Kinderen. Gadverdamme

DIY: Geboorte aankondigen met Philips Hue

Bright

Bright-blogger Rutger heeft negen maanden geleden geneukt en het resultaat daarvan zat er al een tijdje aan te komen. En je bent nerd of je bent het niet. Dus stond er bij Rutger geen suffe ooievaar in de tuin. Geen mierzoete geboortekaartjes en geen veel te blije facebook-posts. Nee, terwijl vrouwlief nog druk in de weer was met de nageboorte, mailde hij een code naar zijn Philips Hue verlichting thuis. Dankzij zijn op de website gedocumenteerde huisvlijt en technische handigheid wist de hele buurt direct welk geslacht de jonge spruit had voordat zijn vrouw het wist. Petje af voor dit geboortekaartje 2.0 en gefeliciteerd met je [spoiler alert!] zoon, Rutger!

 

Enorme ballen, geen hersenen

The World’s Hottest App Or A $3 Billion Disappearing Act?

Forbes

De populaire foto-app Snapchat wees vorig jaar een overnamebod van 3 miljard dollar af van Facebook. Heb je dan enorme ballen of simpelweg geen hersenen? Forbes gaat met die vraag op pad en spreekt o.a. met de eigenaar van Snapchat. Het is bijzonder om te lezen hoe de motivatie om Zuckerberg en zijn ENORME zak geld de deur te wijzen, uit een boek komt dat vijf eeuwen voor de jaartelling is geschreven. Het antwoord waar Forbes op uitkomt is overigens: ‘beide’.

 

NSA must read van de week

How the NSA Almost Killed the Internet

Wired

Pfff, wéér een achtergrondverhaal over de NSA? We weten het nu wel. De NSA is evil. Ok, haal diep adem, zet een verse kop koffie en trek een goed half uur uit voor deze uiteenzetting van Steven Levy. Want zoals met alle grote, belangrijke kwesties zit er tussen zwart en wit een heel groot grijs gebied. Over Amerikaanse tech-giganten die overvallen zijn door het nieuws over PRISM. Over NSA-medewerkers die oprecht menen goed bezig te zijn. En over waarom het wereldwijde web, zoals we dat kennen, op losse schroeven is komen te staan door de Verenigde Staten. Als je nog energie hebt voor één NSA-verhaal, zorg dan dat het deze is.

 

Wired kopieert Draadbreuk

Thunderphone challenge results

Wired

We ruimen bijna standaard een plekje in voor Wired in deze rubriek, want ze schrijven gewoon elke week toffe verhalen. Deze week verdienen ze een plekje extra omdat ze ons idee schaamteloos gekopieerd hebben…soort van. Deze zomer hielden wij een epische smartphone-contest waarbij alle redactieleden een aantal opdrachten moesten volbrengen met gebruik van elk hun eigen smartphone. Helaas is het (voorlopig?) bij een trailer gebleven. Wired doet het echter alvast dunnetjes over door vier redacteuren de CES te laten verslaan met alléén hun smartphone. Ze krijgen flink wat opdrachten om extra punten te halen, zoals ‘neem een selfie met een bekend persoon’. Je moet even flink doorklikken in de gelinkte post om het hele verhaal te krijgen. Opvallend….de Blackberry Z30 vernietigt de Moto X, de Lumia 1020 en de iPhone 5. Ik herhaal, de Blackberry Z30. Blackberry!

 

CES zuigt eigenlijk best wel

CES Is Not What You Think It Is

Re/code

Afgelopen week draaide het op tech-gebied maar om één ding: de CES in Las Vegas. Een krankzinnig grote elektronicabeurs waar alle grote en kleine fabrikanten hun nieuwste spullen komen tonen. Dat is dus belangrijk, daar zijn de nieuwste trends, de meest baanbrekende producten, de legendarische lanceringen. Ehm…nee dus. Walt Mossberg, we legden drie weken terug al uit waarom hij belangrijk is, komt al op de CES sinds de videorecorders nog op houtskool werkten. En hij betoogt waarom de de show belangrijk is, maar lang niet zo belangrijk als we allemaal denken.