Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Raad je plaatje 2.0: GeoGuessr

Raad je plaatje 2.0: GeoGuessr
Ger
  • Op 22 oktober 2013

Als Alexander ‘Paul’ Klöpping het leuk vindt, dan kan het niet anders dan heel erg goed zijn. De ironie van dit verhaal is dat deze ongezoute linktip allang in onze Draadbreuk-mailbox zat, maar wij door de waan van de dag – sorry Rob Wijnberg – er even aan voorbij waren gegaan. Het is weliswaar geen vrijdag, maar dat wil niet zeggen dat je geen excuus hebt om de GeoGuessr niet even te checken.

Heb jij in je Facebook-profiel staan dat je van reizen houdt? Dat ‘you love to travel the world and see all wonderful things in life‘? Dan kun je niet anders dan heel erg goed zijn in deze eenvoudige internetgame. GeoGuessr draait om de 3D-afbeeldingen van Google Streetview, dat handige tooltje van Google Maps waarmee je ongetwijfeld ooit je eigen straat weleens hebt bekeken.

Hoe werkt GeoGuessr?

Je krijgt een willekeurige Streetview-afbeelding te zien en jij moet op een grote landkaart aangeven waar je denkt dat dit is. Hoe dichter je bij de waarheid zit, hoe meer punten je krijgt. Heel eenvoudig en leuk om te doen – zo zie je nog eens wat. Je denkt wellicht: hoe moeilijk kan dit nu zijn? Valt toch tegen, zo dacht redacteur van dienst dat de afbeelding van hierboven weleens in Amerika zou kunnen zijn. Ik bleek slechts 15.000 kilometer mis te zitten…

Er zijn verschillende rondes en om het een en ander lekker 2.0 te maken kun je de boel ook delen via sociale media. Precies zoals Klöpping deed dus. Wij begrijpen hem wel.

Succes en veel reisplezier!

Zo ziet Geo Guessr eruit

Dit moet haast wel in Frankrijk zijn…

Eerdere linktips