Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy S6 Active, Sony Xperia Z5 en iPhone 6S

De wandelgangen met Galaxy S6 Active, Sony Xperia Z5 en iPhone 6S
Dennis de Vries

Roddels en achterklap over gadgets die nog lang niet aangekondigd zijn. Is het allemaal waar? Niemand die het weet. Is het interessant? Nou, zolang het niet over de Galaxy Tab S2 gaat misschien nog wel. Gelukkig doken er deze week ook geruchten op over de Samsung Galaxy S6 Active, waarover weinig vraagtekens meer bestaan. Ook kwamen de iPhone 6S en de Sony Xperia Z5 of ‘Lavender’ voorbij. Dit vingen we op in ‘de wandelgangen’.

 

Samsung Galaxy S6 Active in volle glorie

De telefoon die je wist dat zou komen. Want als de Samsung Galaxy S6 is gepresenteerd, dan volgt daar gegarandeerd ook een hele serie variaties op. Een Galaxy S6 Mini en een Galaxy S6 Zoom bijvoorbeeld. Nu hebben we over die toestellen geen informatie, maar het ging afgelopen week wel over de Samsung Galaxy S6 Active. De ‘ruggedized’ variant van de Samsung Galaxy S6 ziet er minder gelikt uit, maar heeft wel als voordeel dat je ‘m met een gerust hart mee naar buiten kunt nemen. Volgens de geruchten biedt het grofweg dezelfde specs als de normale Samsung Galaxy S6, maar dan met de bonus van een 3500mAh accu (tegenover 2600mAh in het origineel). Dat hij dus dikker en zwaarder wordt, lijkt een no-brainer. Check de foto hier bovenaan.
Maar als puntje bij paaltje komt, lijkt het gewoon een Galaxy S6 met een camouflage-hoesje er om. Ja, je kunt inderdaad ook gewoon een Otterbox-hoesje kopen voor je S6. Kun je er ook mee naar buiten.

 

Sony Xperia Z5 met vraagtekens

 

sony-lavender-draadbreuk

 

Heerlijk, berichten met een vraagteken in de kop. Dat wil zeggen dat we dus echt niet weten waar we het over hebben, maar gewoon maar wat aannames doen. In dit geval gaat het misschien wel over de Sony Xperia Z5. Dat moet af te leiden zijn aan het rechthoek op bovenstaand plaatje, dat telefoon-lekkend-twitteraccount Upleaks verspreide. Voor een Sony-smartphone heeft het apparaat opvallend dunne randjes rond het beeldscherm. En ook de flitser naast de selfie-camera valt op. Of het de Xperia Z5 is, is totaal niet zeker overigens. Het zou ook een aankomend midrange toestel met de codenaam ‘Lavender’ kunnen worden.
Wat is dat dan voor toestel? Ach, je kent het wel. 1080p scherm, 2Ghz octa-core processor, aldus de geruchten. Niet verkeerd voor een midranger.

 

iPhone 6S duikt op in China

Voor de betere geruchten over de aankomende iPhones moet je in China zijn. Gooi een kwartje in een Chinese analist, en er rollen vanzelf ‘feiten’ uit over de iPhone 6S. Nu is het weer ene Ming-Chi Kuo van het welbekende KGI die de media opzoekt om te vertellen dat de iPhone 6S een saffieren beeldscherm krijgt. Dat hoorden we ook al over de iPhone 6. En dat bleek onjuist. Maar niet geschoten is altijd mis. Verder stelt de analist ook dat er een kleinere iPhone á la 5C aankomt en dat de nieuwe iPhones een 12 megapixel camera krijgen. Ohja, en de iPhone komt dus beschikbaar in roze.
Het duurt nog wel even voor we zeker weten waar we aan toe zijn, zeker? Yup! Tot september. En elke week mag waarschijnlijk een andere Chinese analist zijn zegje doen, dus bereid je voor op een stuk meer ongein.

 

Samsung Galaxy Tab S2 op de foto gezet

 

galaxy-tab-s2-draadbreuk

 

Hier boven linken we al naar een S6 Active plaatje van @evleaks en een Xperia Z5 foto van @upleaks. Dan mag deze baanbrekende afbeelding van @onleaks ook niet achterblijven. Twitter-lekker-nummer-zoveel heeft exclusief een afbeelding in handen van de Samsung Galaxy Tab S2. Het apparaat krijgt volgens de geruchten die erbij horen een 9,7 inch beeldscherm met 2048×1536 pixel resolutie, 3GB RAM en een 8 megapixel camera. Maar kijk toch even naar bovenstaande foto. Is het geen plaatje?
Ehm….het ziet er uit zoals elke andere Galaxy-tablet. Daar heb je een punt. Maar gerucht is gerucht. Daar is deze rubriek voor.