Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Alles mis met de iPhone 6 & Apple Watch lancering

Dennis de Vries

Goed, het was even lachen met Huawei, LG, Samsung en HTC en alle missers tijdens hun presentaties. Maar uiteindelijk komt het op één ding neer: ze proberen allemaal de hype van Apple te benaderen. Tijd dus om daar eens naar te kijken. Vorig jaar september presenteerde Apple op een gigantisch podium zijn iPhone 6, iPhone 6 Plus en liet het de Apple Watch voor het eerst zien. Uiteraard was die presentatie gelikt. Maar dat wil niet zeggen dat wij niks konden vinden.

iPhone 6, 6 Plus en Apple Watch

’s Werelds populairste telefoon kreeg tijdens de keynote een flinke upgrade. Een nieuw design, een nieuw formaat en nieuwe functies. En we kregen natuurlijk de Apple Watch te zien. Apple’s smartwatch hing al zolang in de lucht dat de spanning voor het evenement zijn kookpunt bereikte. Inmiddels gaat de Apple Watch als warme broodjes over de toonbank. Zelfs de dure Apple Watch Edition – verkoopprijs, een goede 10.000 dollar – schijnt het goed te doen in, weetikveel, Dubai ofzo.

iOS8 en dat ene album

Helemaal vlekkeloos verging het Apple overigens niet na deze presentatie. De beloofde iOS8 update voor hun mobiele apparaten ging goed mis en vernaggelde in de eerste instantie verschillende iPhones tot het punt dat Apple de update maar terug trok en opnieuw moest uitrollen. Ohja, en er was iets met een gratis muziekalbum dat zelfs met bleek en schuurpapier niet van de harde schijf van je iOS-apparaat was te krijgen. Je kunt niet alles hebben.

Alles mis met Apple’s keynote

Dat brengt ons bij de Apple-presentatie van september 2014. Die was in één woord: oeverloos. Een goede twee uur. En als je het zou opmeten dan zou de helft bestaan uit kansloos gejoel vanuit het publiek. Als Apple dan ook nog uitgebreid de tijd neemt om uit te leggen dat een beeldscherm dat groter is, ook daadwerkelijk groter is. En dat een je in een maps app kaarten heen en weer kunt schuiven…nou, dan weet je het wel. Deze keynote van Tim Cook en de zijnen was niet zonder missers. Check de video bovenaan.

Leuk? Check dan ook:

>> Alles mis met de Samsung Galaxy S6 lancering
>> Alles mis met de HTC One M9 lancering
>> Alles mis met de LG G4 lancering
>> Alles mis met de Huawei P8 lancering