Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hebben: schoenen met digitaal scherm

Hebben: schoenen met digitaal scherm
Bart
  • Op 30 november 2015

Even attentie voor dit toffe project op Indiegogo: de ShiftWear sneaker. Schoenen met waterdichte E-paper-schermen, die je via een app een eigen uiterlijk kunt aanmeten. Plaatjes, complete animaties, niets is te gek.

De schoenen die worden gepresenteerd op de crowdfundingsite Indiegogo hebben een flexibel E-paper-kleurenscherm die zowel tegen een stootje als tegen water zou moeten kunnen. Via een app kun je zelf kiezen wat er op je schoenen wordt getoond: een simpel plaatje of een complete animatie.

Hoe dat eruitziet? Nou zo:

 

 

Het idee is best tof uitgewerkt, ook op sociaal vlak: zo kun je zelf een design maken en deze vervolgens verkopen aan anderen, waardoor je als een volleerde schoendesigner door het leven kunt gaan.

Een digitaal scherm betekent ook een accu – dus nog een gadget die je aan het stopcontact moet hangen. De schoenen zouden zo’n dertig dagen mee moeten gaan na een laadbeurt, afhankelijk van je design natuurlijk. Een simpel plaatje zal, net als op een e-reader, de accu bijna niet leegvreten, maar met een fancy animatie moet-ie vaker aan de lader. Of je moet wat meer lopen, want de accu zou zichzelf ook opladen bij elke stap die je zet. (Waarom bedenken ze zoiets niet bij smartphones? Dat je een kleine reserve-accu in je schoenzool doet en die omwisselt als je reguliere batterij bijna leeg is?)

Kost niet duur veel geld – als je goed kunt designen

Het goede nieuws is dat het project op Indiegogo al helemaal gefinancierd is. Sterker: de teller staat op dit moment op 185 procent. Het goedkoopste ShiftWear-model gaat voor 150 dollar + 25 dollar verzendkosten over de toonbank en zou in de herfst van 2016 geleverd moeten worden. Als je een beetje toffe designs kunt maken, zou je dat bedrag snel genoeg terug kunnen verdienen!