Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: HTC’s RECamera, Nexus 6 en Macbook Air

De wandelgangen: HTC’s RECamera, Nexus 6 en Macbook Air
Dennis de Vries

De techwereld bruist, borrelt en rommelt continue. Het ene product is nog niet gepresenteerd, of er doen alweer geruchten de ronde over andere, mooiere, betere concurrenten. Bij Draadbreuk hebben we tijd noch zin om al die ongein de hele week door klakkeloos over te nemen. Dus ruimen we daar onze vrije zondag voor in. Apple, Google en HTC deden de ronde in het geruchtencircuit, dit is een overzichtje van de roddels van deze week.

 

Nexus 6 nog steeds niet gemaakt door LG

De website 9to5google heeft plaatjes van de Nexus 6 ‘Shamu’. Kleine kanttekening, die plaatjes hebben ze zelf gemaakt. Maar ze zeggen dat ze afbeeldingen in elkaar hebben ge-Photoshopped op basis van prototypes die ze op de Google Campus hebben gezien. Hoe ziet dit 5,9 inch toestel er uit? Nou, bijna hetzelfde als de Moto X van Motorola. En die ziet er ongeveer zo uit als elke andere touchscreen-telefoon van het afgelopen jaar. De specs zijn dan wellicht wat interessanter. Een QuadHD resolutie beeldscherm, Snapdragon 805 processor, 13 megapixel camera en 3200mAh accu. Alles onder voorbehoud, want: geruchten. In oktober wordt hij gepresenteerd, zo gaan de berichten, in november te koop.

Is 6 inch niet wat groot voor een smartphone? Ja, dat is het inderdaad. Maar er doken ook al prototypes Nexus 6-en in benchmarks op met een 5,2 inch beeldscherm. Dus misschien komen er meerdere varianten op de markt. Nexus 6 en een Nexus 6 Plus ofzo?

 

HTC presenteert een periscoop


‘Double Exposure’. Onder die titel houdt HTC op 8 oktober een evenement in de VS. Nu kan in het geval van HTC dat hele ‘double exposure’ prima wijzen op weer een dual-camera opzet zoals op de HTC One M8. Maar inmiddels lopen ze zelf al een ander product te teasen. De RECamera is een soort GoPro, als we de bovenstaande video moeten geloven. Je kunt ‘m neerzetten, vasthouden, ergens op klikken. Hij is waterdicht en hij kan slowmo video’s en timelapses maken. Hoe hij er uitziet, dat vertelt de video niet. Daarvoor moest Reddit even de officiele RECamera-site doorspitten. Daar bleken namelijk allerlei foto’s van het apparaat te staan. Een kruising tussen een gebogen elektriciteitspijpje en een periscoop. Ach, het is in ieder geval weer eens wat anders.

HTC en een actioncam? Klinkt gek inderdaad. Als Blackberry dat een wasdroger maakt. Op 8 oktober horen we waarom.

 

MacBook Air wordt dunner, kleurrijker

Het is nog een beetje te vroeg voor de iPhone 7 en over de grote iPad Pro bleef het relatief stil deze week. Maar gelukkig maar Apple ook nog laptops. Omdat een week zonder Apple-geruchten geen complete week is, zijn er details naar buiten gekomen over de nieuwe MacBook Air. Het apparaat zou dunnere bezels krijgen, vergelijkbaar met die van de retina MacBook Pro. Daarnaast komt hij in dezelfde drie kleuren als de iPhone en wordt hij ook nog eens dunner. Het wordt bij voorbaat al afgeraden om de notebook in je broekzak te houden als je gaat zitten.

Wie zegt dat? Ene Jack March. De beste man heeft schijnbaar een redelijke staat van dienst op het gebied van het lekken van Apple informatie. Daarnaast; het feit dat Apple mooie producten nog mooier wil maken klinkt niet gek in de oren.