Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt BrightIdeas, Tom Scott en PureviewClub

Draadbreuk verlinkt BrightIdeas, Tom Scott en PureviewClub
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Nergens anders kan Oprah Winfrey overtuigend worden neergezet als een krankzinnige ‘evil mastermind’. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Bendgate: niet alleen voor Apple

Get bent: The shocking history of bent smartphones

CultOfMac
De iPhone 6 verbuigt als je er maar genoeg kracht op zet, zoveel is zeker. Of dat heel erg is, daar zijn we nog over in discussie. Maar weet je welke telefoon er ook verbuigt in je broekzak? Bijna elke smartphone van elk merk dat de afgelopen jaren op de markt is gekomen. CultOfMac komt Apple ter verdediging met een aardig overzichtje van klachten over gebogen toestellen. Fotootjes die zijn opgeduikeld uit oude fora laten zien dat kromme telefoons van alle tijden zijn. Apple en HTC, maar ook Blackberry en Nokia gaan voor de bijl. Toch leidde geen van die situaties tot bendgate. Zet je toch aan het denken.

 

Het grote verschil: een verkoopt wel smartphones

Nokia saw the future, but couldn’t build it

The Verge
Met alle lof die de nieuwe iPhone oogst is het goed om even te zien dat Apple de ideeën niet zomaar uit de eigen hoge hoed trekt. Alles wat de iPhone nu is heeft niemand minder dan Nokia al jaren en jaren geleden eens gedaan. Van geintegreerde kaarten met goede navigatie, tot een aluminium behuizing en goede camera’s. Maar bij Nokia ontbrak er altijd net een onderdeel, terwijl Apple er een handje van heeft om met de juiste spullen op het juiste moment te komen. Dat is ook een kunst.

 

iSight vs. Pureview

Apple’s iPhone 6 compared to Nokia, Samsung and LG smartphone camera flagships

PureviewClub
De iPhone 6 camera is al op tienduizend manieren geprobeerd en getest. En inderdaad, als er professionele fotografen mee naar IJsland gaan, dan krijg je er fascinerende plaatjes uit. Maar de meesten van ons zijn geen professionele fotograaf en we lopen gewoon rond door ons koude kikkerlandje. Hoe zien de foto’s van het toestel er dan uit? Belangrijker nog: hoe zien ze er uit vergeleken met de plaatjes die de concurrenten schieten? Marc Wielaert van Pureviewclub neemt daar graag de tijd voor. Zonder veel poeha schotelt hij herkenbare plaatjes uit verschillende toestellen voor, en duwt je met de neus op de benodigde uitvergrotingen. Ideaal om zelf een conclusie te trekken. Mocht je daar te lui voor zijn; Wielaert schrijft de iPhone 6 camera niet direct af. En aangezien de beste man allesbehalve Apple-fan is – hij runt een Pureview-site – kun je dat gerust als een enorm compliment voor de iSight camera zien.

 

Erger dan Heartbleed

The Shellshock Bug In About Four Minutes

Tom Scott
Ken je Heartbleed nog? Man, dat was een erge bug. Elke halve zool kon iedereens wachtwoorden zomaar van het internet halen. Maar nu is er Shellshock. En het is erg. Erger dan Heartbleed. Verwacht er dus veel over te horen de komende tijd, en dan is het fijn als je een beetje een idee hebt van hoe Shellshock in elkaar steekt en waarom het kinderlijk eenvoudig gebruikt kan worden om servers aller landen plat te leggen. De uitleg kost niet meer dan vier minuten – in gewone mensentaal – en verduidelijkt veel. Als bonus is dit de meest Engelse video die je vandaag zult zien, inclusief rode dubbeldekkers en Hugh Grant-tongval.

 

Neerlands trots

Bij Dropbox spreekt iedereen Nederlands

BrightIdeas
De Nederlandse invloed in Silicon Valley – en dus de wereld – is groot. Mede-oorzaak is de 58-jarige Guido van Rossem, die programmeertaal Pyhton ontwikkelde. Veel gebruikt bij Google en het fundament onder Dropbox, waar de beste man momenteel werkt. Bright Ideas zoekt ‘de levende legende voor nerds’ op in San Francisco en doet zijn verleden en heden uit de doeken. Van de muffe serverruimtes van de UvA in de jaren ’70 heeft van Rossem zich naar de luxe koffiebar in het Dropbox hoofdkantoor (foto) geprogrammeerd. In de tijd daar tussen is aardig wat gebeurd.

Reacties

  1. Sympathiek zo’n link, dank! Ik run weliswaar de PureViewClub, maar dat wil niet zeggen dat ik iets tegen andere merken zou hebben – integendeel: ik vergelijk alle smartphone cameras met evenveel plezier (je zult er zelfs een recente test met 11 verschillende smartphones vinden, maar dan zonder de iPhone 6)

    Tot nog toe heeft Nokia’s PureView technologie het altijd gewonnen, maar er komt een tijd dat dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook ik was verrast wat de iPhone 6 kan met een relatief kleine sensor: er zijn veel betere, gedetailleerdere resultaten van andere smartphones in de laatste, verre van complete vergelijking te zien. Maar er past nu eenmaal geen grote sensor in zo’n dun design. Het is een beetje “the best of both worlds” in dat opzicht.

    Toch goed dat je erover begint, ik overweeg al een tijdje de naam van de site te wijzigen naar een bredere titel. De tijd lijkt daar langzamerhand rijp voor.