Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nu echt WhatsApp op je computer door Acer!

Paul Gersen

Laten we eerlijk zijn: Acer is niet de eerste waar je aan denkt als je wordt gevraagd welk elektronicamerk hip en trending is. Degelijk is eerder een woord dat te binnen schiet. Prima smartphonetjes, tablets en notebooks met een prima prijs-kwaliteitsvergelijking: dat werk. Maar Acer gaat er wel voor zorgen dat we binnenkort ein-de-lijk kunnen WhatsAppen op onze computer, zo vonden we uit tijdens hun press event ter ere van hun nieuwe line-up in Amsterdam. Hoera! Lang leve de nieuwe functie AcerEXTEND.

Exit trukendoos

Bij Draadbreuk kunnen we er nog steeds niet met onze kop bij dat je geen WhatsApp hebt op de computer. Dat je ergens tijdens je werk een grappig linkje tegenkomt op internet, die met je vrienden wilt delen en dat je een hele trukendoos moet opentrekken om die naar je telefoon te krijgen, omdat WhatsApp het vertikt wat gemakkelijker te maken. Wij zijn van pure ellende overgestapt naar Google Hangouts voor onze altijd doorlopende chat, maar dat zuigt stiekem gewoon apenballen. Dat zou toch gemakkelijker moeten kunnen, zou je zeggen. En dat kan het ook, heeft Acer bedacht.

Je smartphone-scherm op je computer

whatsapp_logoIn het derde kwartaal van dit jaar worden namelijk alle smartphones van het bedrijf uitgerust met de functie AcerEXTEND. Hiermee kun je het scherm van je telefoon volledig draadloos (!) op die van je computer projecteren en alle functies in real time bedienen. Superhandig, want hoe vaak worden we wel niet afgeleid als we knetterhard aan het werk zijn, er een berichtje op je telefoon binnen komt, wij die eerst moeten ontgrendelen en dan op dat kleine schermpje lopen te klooien om een tekst in te voeren, terwijl we voor onze neus gewoon een enorm toetsenbord hebben. Met AcerEXTEND doe je dat nu gewoon allemaal in een beweging op je pc of laptop.

Hoe het precies werkte was ons niet helemaal duidelijk, maar met behulp van een proximity-sensor ziet de smartphone dat er een computer met AcerEXTEND software aanwezig en maakt vervolgens connectie via Wifi. Mocht je geen wifi in de buurt hebben, dan werkt een traditioneel kabeltje ook.

WhatsApp? Desnoods Angry Birds

In principe zijn alle functies te bedienen via het geprojecteerde scherm. sms’en (voor wie dat tegenwoordig nog doet), foto’s bekijken; zelfs als je even een spelletje Angry Birds wilt doen, is dat geen probleem. De touchscreen-functie van je telefoon wordt namelijk gewoon overgenomen door je muis of touchpad.  Zo simpel kan het zijn. Maar er is meer: door deze functie kun je ook ineens heel gemakkelijk bestanden uitwisselen. Je ‘drag & dropt’ gewoon je foto’s filmpjes of muziek van je laptop naar je smartphone.

Hoe werkt WhatsApp ehh.. AcerEXTEND in de praktijk?

Inderdaad, wij zijn redelijk positief over AcerEXTEND. Maar de grote vraag blijft bij dit soort dingen altijd hoe het in de praktijk werkt. Tijdens het pressevent werd nog een soort demo-mode getoond en werkt het nog niet helemaal tot in de puntjes, maar die kinderziektes moeten in het derde kwartaal allemaal opgelost zijn. Blijft de vraag staan: waar ga je het in de praktijk allemaal voor gebruiken? Wij kwamen even niet verder dan het WhatsApp-verhaal, maar laten ons graag verrassen. O ja, en misschien een spelletje Angry Birds op zijn tijd. Omdat het kan.

Voor welke smartphonefuncties zie jij AcerEXTEND als een uitkomst?

Reacties

  1. BroodjeKaas

    Ik denk niet dat ik de functie ooit zou gebruiken in het onwaarschijnlijke geval dat ik een Acer smartphone zou hebben gekocht. Het lijkt me gewoon geen elegante oplossing, een (schokkerige) schermprojectie van je smartphone op je pc. Ik denk dat de enige die een goede oplossing kan bieden WhatsApp zelf is. Tot die tijd gebruik ik – net als Dennis – liever Hangouts als ik mijn laptop of tablet gebruik.

  2. IkBenBrian

    Maarja, binnen nu en 2 maanden verloopt mijn w’app proefperiode..