Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Acer: Wij worden derde tabletverkoper van Nederland

Ger
  • Op 9 mei 2014

Wij waren deze week bij Acer. In het opvallende Fletcher Hotel in Amsterdam presenteerde de fabrikant haar nieuwe line-up van 2014. Resultaat: een hoop nieuwe tablets, smartphones en notebooks. Tijdens deze presentatie zei country manager Marc Pauly iets opmerkelijks: “Acer wil binnen twee jaar de derde speler op het gebied van tablets in Nederland zijn.”

Voor de duidelijkheid: het komt er dus op neer dat Acer na Apple en Samsung de meeste tablets wil verkopen. Hamvraag: gaat ze dat lukken? Na de persconferentie vroegen we Pauly om wat duiding, zie vooral de video hierboven. Het gevolg was een wirwar aan Engelse termen, ietwat vaag geleuter over resources en devices en ‘uit gaan van eigen kracht’. Daar werden we niet echt wijs van, maar, zo benadrukte Pauly tot driemaal toe: “Wij denken absoluut dat het mogelijk is om binnen twee jaar op plek drie van de Nederlandse tabletmarkt te staan.”

Klinkt heel mooi natuurlijk, maar Acer heeft nogal wat concurrenten. LG, Archos, Google, zo maar effe snel drie merken uit het blote bolletje die roet in het eten van Pauly’s plannen kunnen gooien. Om nog maar te zwijgen van Microsoft. De doelstelling van Acer lijkt op het eerste gezicht niet zo eenvoudig te halen.

Hoe denkt de redactie van Draadbreuk over Acer’s doel om leadership te creëren binnen de Nederlandse tabletmarkt?

Verdict Draadbreuk

Paul

Fijn dat ze bij Acer zelf hebben gezien dat ze nooit Apple en Samsung van hun troon kunnen stoten. Een derde plaats lijkt me lastig, maar laten we eerlijk zijn: er ligt wel een kans. Als Acer zich volledig richt op tablets uit het middensegment met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zouden ze het met veel werk (en euro’s voor marketingscampagnes) best wel eens kunnen. Maar dan moeten merken als Microsoft en LG er ook wat laten liggen: als zulke bedrijven er een prioriteit van gaan maken de tabletmarkt te veroveren, knallen ze hard over Acer heen.

Dennis

De derde plaats in de tabletmarkt? Dat is hetzelfde als vierde worden op de Olympische Spelen. Nobody cares. Je hebt Apple en Samsung en daarna een hele tijd niets. Waar gaat Acer mee concurreren? Die vierenhalve Surfaces die zijn verkocht? Nexus-spul dat vaak via grijze import moet komen? Aldi? Intertoys? Sorry, Acer. Maak  me maar wakker als jullie wat ambitieuzer worden.

Ger

De eerste tablets van Acer waren gewoon regelrechte – nu komt een Engels woord, speciaal voor de heer Pauly – crap. Maar van fouten leert men en tijd heelt alle wonden. De nieuwe tablet line-up van Acer zag er aardig uit, al dient gezegd dat vooral het 7 inch model toch wel erg veel weg had van de iPad Mini. Of dat voldoende is om een gigant als Microsoft in de verkopen te verslaan? Ik weet het niet…

Bart

Inzetten op resources en activiteiten. Even zonder gekkigheid nu: waar heb ik in hemelsnaam naar zitten kijken? Die strijd om een plek in de top drie kan me eerlijk gezegd geen moer schelen. Met één goede tablet ben ik tevreden en dat lijkt me al een behoorlijke uitdaging. Stuur die devices maar op, dan gaan we eens kijken of het echt zo tof is. Oh ja, belangrijkere zaken: weekend. Proost.