Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy Note 6, Playstation NEO en Apple-auto

galaxy note 6
Dennis de Vries

In de wereld van het technieuws geldt het adagium: geen nieuws is geen optie. Dus als er even niets te melden is, dan worden er gewoon wat vage geruchten uit nog vagere bronnen opgevoerd. Zoals ditmaal over de nieuwe Playstation, de auto van Apple en de Galaxy Note 6.

Playstation 4 NEO lijkt echt

Er gingen al eerder geruchten rond over een nieuwe Playstation. Niet de PS5, daar is het nog veeeeel te vroeg voor (als die er al komt). Nee, het wordt meer een opgedirkte PS4; een PS4.5 zo u wilt. Volgens nieuwe geruchten, gepubliceerd door Giantbomb, heet het ding achter de schermen nog NEO. Wat is er dan nieuw aan? Bij het apparaat zijn de specificaties wat opgekrikt. Dit maakt het mogelijk om beelden in hogere resolutie en hogere framerate te tonen. Processoren met hogere kloksnelheid en geheugen met hogere schrijfsnelheid. 4K behoort daarmee tot de mogelijkheden.
Jaaaahoor, moet ik straks zeker verplicht upgraden om de nieuwste spellen te kunnen krijgen? Nee, Sony wil dat zowel de PS4 als de NEO naast elkaar blijven bestaan en dezelfde spellen draaien. Wel kunnen (lees: moeten) game-ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun spel zowel op de PS4 draait, als in betere kwaliteit op de NEO.

Appletje autootje

Apple gaat een auto maken. Apple gaat geen auto maken. Apple gaat iets met auto’s doen. Wat is dat nou met Apple en auto’s? Nou, volgens het laatste gerucht gaat de computergigant niet á la Tesla epische auto’s op de markt brengen. In plaats daarvan denken ze meer aan een autodeeloplossing. Denk aan Greenwheels of Car2Go. Het worden kleine – geen elektrische – autootjes die in de stad door iedereen te gebruiken zijn. Als de geruchten kloppen, dan worden die vierwielers momenteel geproduceerd bij de fabrikant van Mini, zo weet de Frankfurter Allgemeine Zeitung te melden. Die hadden toch even niks te doen.
Ging Apple niet samenwerken met BMW enzo? Nou, nee. Volgens een ander gerucht zijn autofabrikanten weer niet zo blij met de data-verzamelwoede van Apple. Dat is dus van de baan.

Samsung Galaxy Note 6 wordt getest

Samsung test momenteel twee modellen van de Samsung Galaxy Note 6, zo melden onze Nederlandse vrienden van GSMHelpdesk. Het gaat om een exemplaar met plat, en eentje met een gebogen beeldscherm. Het weinig brekende nieuws – waarom zou een bedrijf als Samsung niet meerdere opties testen voor het iets op de markt brengt? – wordt bevestigd door hun eigen anonieme bron dus het zal allemaal wel. Het gaat in beide gevallen om een 5,8 inch QHD beeldscherm, alleen heeft eentje een gebogen randje. Of twee. Dat vertelt het verhaal niet. Verder beschikken beide prototypes over een Exynos 8 processor en maar liefst 6GB aan RAM. Deze zomer wordt er eentje gelanceerd.
Hoezo, eentje? En die andere dan? Tsja, dat is dus de reden dat ze er nu twee testen. Dan kunnen ze zien welke de beste is. Maar volgens de informatie van GSMHelpdesk zijn ze toch echt van plan er maar eentje op de markt te brengen. En dan is het nog niet eens duidelijk of die wel in Nederland komt. Ken je de Note 5 nog? Die kregen we hier ook niet, weet je nog…