Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Apple Event en een nieuwe Galaxy S7

Apple invite
Dennis de Vries

De geruchtenmolen in de techwereld draait overuren deze dagen. De reden? Er komt weer een Apple-event aan. Dus rolt iedereen over elkaar om het laatste nepnieuws uit Cupertino te brengen. Maar ondertussen doen er ook roddels de ronde over Playstation en een nieuwe Galaxy S7

Playstation 4.5 in aantocht?

De Sony Playstation 4 is nog niet zo heel oud, maar schijnbaar denken ze bij Sony al voorzichtig aan een nieuwe versie. Volgens game-site Kotaku is de fabrikant bezig met een versie van de console die grafisch krachtiger is en bijvoorbeeld games in 4K kan draaien. Meer processorkracht en een nieuwe grafische kaart zijn natuurlijk ideaal voor de kort geleden aangekondigde Playstation VR, en de ongetwijfeld loodzware games die daarvoor ontwikkeld gaan worden. De aanduiding ‘4.5’ is geen woordgrap die wij hebben bedacht, maar het apparaat zou intern zo genoemd worden.
Geez, ik heb net een PS4! Kan ik die dan op z’n minst upgraden? Hmmm, daar is nog niets over bekend. Als wij een gokje moeten doen: denk het niet. Maar we wachten af.

Pak de popcorn: morgen Apple event!

Maandag 21 maart is het weer zover. De dag waarop de techliefhebbers massaal voor een livestream zitten, alsof het een WK-finale betreft. Apple presenteert dan wat nieuwe gadgets. Zoals die dingen gaan, overschreeuwen alle techsites elkaar met Apple-geruchten, dus is het zinloos alles bij te houden. Maar dit is ongeveer wat je – als de hardnekkigste geruchten een beetje kloppen – mag verwachten: een iPhone 5se met een 4 inch beeldscherm. Met het uiterlijk van een iPhone 5S. Verder zul je waarschijnlijk een nieuwe iPad zien. Geen Pro of Mini, maar gewoon een ‘normaal’ maatje met 9,7 inch beeldscherm. Maar dan wel met grofweg dezelfde specificaties als de iPad Pro. Tot slot gokken we op nieuwe versies van iOS, tvOS, MacOS en WatchOS. En over de Apple Watch gesproken: het thema van de presentatie is ‘let us loop you in’. Dikke kans dat ze ook gaan lopen dwepen met nieuwe horlogebandjes.
Wanneer en waar kan ik de presentatie bekijken? Maandagavond 21 maart, om 18.00 uur Nederlandse tijd. Het geheel is live te volgen via deze link. Let wel op dat je de site moet bezoeken via Safari op je Apple-apparaat, of met Edge op Windows 10. Anders vindt Apple je stom en werkt de boel simpelweg niet.

Samsung Galaxy S7…se

Apple maakt zich op voor de lancering van een kleinere iPhone 5S. Die noemen ze dan iPhone 5se. Dat is natuurlijk prima, maar bij elke andere fabrikant zou dat toestel gewoon het predicaat ‘mini’ meekrijgen. Dat is tenminste wat Samsung zou doen….en zeer waarschijnlijk ook gaat doen. Volgens de website AppleDaily maakt de Koreaanse fabrikant zich klaar voor de lancering van de Samsung Galaxy S7 Mini. Een kleinere fabrikant van de originele S7. De processor is hetzelfde, maar verder zijn de specs natuurlijk ook wat minder.
Jeetje, moet Samsung nu meteen Apple weer nadoen? Hou op zeg. Samsung brengt al mini-varianten uit sinds de Galaxy S3 Mini. Wie doet wie na?