Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 dingen die je moet weten over de Honor 5X

Honor 5X
Bart
  • Op 4 februari 2016

De Honor 5X is zojuist officieel gepresenteerd in Europa. Wij van Draadbreuk zijn de beroerdste niet en hebben vijf zaken op een rij gezet die je moet weten om goed beslagen ten ijs te komen. Komt-ie:

 

1. De Honor 5X is vandaag gepresenteerd

Om vanavond in de kroeg of morgen tijdens college lekker tech savvy over te komen: de Honor 5X is vandaag – donderdag de 4e februari dus – officieel gepresenteerd in Europa. Om exact te zijn in het Duitse München. Was al even te koop in China en de Verenigde Staten, maar nu dus ook bij ons in de buurt. Mocht iemand nog vragen: what the fuck is Honor? Zeg dan: een relatief nieuw Chinees telefoonmerk – jaar of twee oud – en onderdeel van Huawei.

2. De Honor 5X heeft een metalen behuizing

Honor richt zich op een jonge doelgroep met wat minder munten in de zak, maar heeft met de 5X niet bespaard op de behuizing. Deze is namelijk helemaal uit metaal ‘opgetrokken’, zoals dat zo mooi heet. Inclusief vingerafdrukscanner aan de achterkant, ook mooi meegenomen.

 

Honor 5X

De originaliteitsprijs zal de Honor 5X niet winnen, maar hij ziet er wel sexy uit

 

3. De Honor 5X heeft een 5,5 inch scherm en behoorlijke specs

De 5X heeft een scherm van liefst 5,5 inch en – toffe bonus in deze prijscategorie – is full hd. De boel wordt in gang gehouden door een Qualcomm Snapdragon 616-processor, die acht rekenkernen heeft (1,5 GHz quad-core processor en zuinigere 1,2 GHz quad-core processor). Met 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte zit je ook nog redelijk goed. Foto’s maken kan met de 13 megapixel camera aan de achterkant, of de 5 megapixel cam aan de voorzijde. Het toestel heeft een 3000 mAh accu en nog een mooi extraatje: de 5X is een dual-sim, dus je kunt er twee simkaarten in kwijt.

4. De Honor 5X kost maar 230 euro

De Honor 5X is per direct te koop in een aantal webwinkels en heeft een prijskaartje van 230 euro meegekregen. Dat is redelijk schappelijk bedrag voor een telefoon met deze specs en full hd-scherm. Hij draait nog op Android Lollipop 5.1 (met Honor’s eigen saus eroverheen), maar een update naar Android 6.0 staat op de planning. Exacte datum is overigens nog niet bekend.

5. Dim vindt ‘m tof

 

Wij vinden Dim tof en Dim vindt deze telefoon tof. Dan is één plus één al snel twee. Dat Dim ‘m zo ‘waanzinnig’ vindt moet overigens ook wel, want hij is de marketing manager van Honor, maar een kniesoor die daar op let.