Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ja, ik wil! Luchtverkeersleider worden!

Ja, ik wil! Luchtverkeersleider worden!
Afdeling Commercie

Bij Draadbreuk zijn we fan van alles wat met technologie te maken heeft. Jullie ook. Als het goed is. Laatst vroegen wij ons af welke functies nou eigenlijk daarbij passen. Wij kregen de tip der tips: word luchtverkeersleider.

Die tip kwam overigens van een vriend van ons. Ooit zat hij stoer bij de marine, maar na een duikboottripje hier en daar wilde hij weleens wat anders. Het resultaat bleek iets wat we allemaal niet hadden kunnen raden. Bij luchtverkeersleiding denk je aan van die mannetjes die flink wapperen met van die laffe bordjes, maar niets blijkt minder waar: je staat aan de basis van al het vliegverkeer.

 

Stiekem best tof

En dat lijkt ons stiekem best tof. Want in een wereld waar zo’n beetje alles geautomatiseerd is is er een onderdeel dat niet door robots kan worden gedaan: het veilig thuisbrengen van belachelijk grote en technische vliegtuigen. En jij kan daar een rol in spelen. Hoe tof is dat? Dan denk je wellicht: ik ben daar niet slim genoeg voor, maar dat is regelrechte onzin.

 

Dit doet een luchtverkeersleider


Hier. Een lekker videootje die de functie nog eens goed uitlegt.

 

Met een gezond stel hersens en een goede score op een aantal competenties, zoals dat zo mooi heet, kun jij misschien wel dit bijzondere werk uitvoeren. Concreet: als web 2.0-dude of dudette ben jij een multitasker pur sang. Gebruik jij alt-tab vaker dan je lief is, dan kan je zomaar eens heel erg geschikt zijn, om maar wat te noemen. En als je graag lekker ingewikkelde custom roms op je smartphone zet, ook. Kortom: ben jij in algehele zin scherp, dan is het vast wat voor jou.

 

Site checken!

Nu twijfel je misschien nog een beetje. Dat kan. In zo’n geval lijkt het ons slim, en dat zeggen we met gevoel voor understatement, om eens luchtverkeersleider.nl te bezoeken. Die site staat echt boordevol informatie over de functie en waarom vooral jij moet solliciteren. En of dat nog niet genoeg is, is er zelfs een vette app. In Take Control of the Tower heb jij de controle over het luchtruim boven Schiphol.

Kortom: genoeg om te checken dus. Laat vooral weten of jij ook luchtverkeersleider wil worden!