Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 ‘limited edition’ Hollywood-smartphones die wij graag zouden zien

5 ‘limited edition’ Hollywood-smartphones die wij graag zouden zien
Dennis de Vries

Smartphone-makers geven zo nu en dan speciale ‘limited edition’ smartphones uit, in samenwerking met een ander merk, artiest of film. Vooral die laatsten zijn populair. En hoewel dat in theorie best cool is, blijkt het in de praktijk vaak waardeloze rotzooi. Dat kan anders.

Neem een recent voorbeeld. Voor de film Iron Man bracht Samsung een speciale versie van hun Samsung Galaxy S6 Edge uit. De S6 Edge is, dat mogen we best zeggen, een van de mooiere toestellen van de afgelopen tijd. Wat het toestel alleen niet siert is een kleurencombinatie die op een zigeunerbruiloft nog overdreven is. Een reclame-logo op de rug waarvoor je eigenlijk betaald zou moeten krijgen als je ermee rond loopt. En een overgestyleerde versie van Touchwiz die de reguliere Touchwiz eruit laat zien als een oase van rust. Dan doen ze er bij Samsung nog een sjiek doosje omheen, zeggen dat er maar ‘een paar’ verkocht worden en laten vervolgens de kassa rinkelen.

Limited Edition? Slappe hap.

Niet alleen Samsung doet het. Enkele jaren terug moesten we massaal enthousiast worden van een Nokia Lumia 800 ‘Dark Knight Rises’ editie. Die was zo mogelijk nog suffer. Het is gemakkelijk en lui. Vooral omdat de link tussen de Lumia 800 en Batman, of de S6 Edge en Iron Man me totaal ontgaat. Het enige wat die laatste twee met elkaar gemeen hebben is dat het miljardenbedrijf Samsung een dealtje heeft gesloten met miljardenbedrijf Marvel. Couldn’t care less, zeggen wij dan.

Toch is het idee best tof. Smartphones zijn cool, actiefilms zijn cool. Combineer die twee, en je kunt best eens iets moois krijgen. Maar kies dan een film die bij de smartphone past. En een smartphone die bij de film past. Hoe zou dat eruit moeten zijn? Prima, laat Draadbreuk het werk maar weer doen van de marketingafdelingen van grote telefoonfabrikanten. Dit zijn vijf voorbeelden van Limited Edition Hollywood-smarthphones die wél ergens op zouden slaan:

 

‘The Incredible’ Sonim XP7

1xp7methulk

Goed, de film ‘The Incredible Hulk’ is alweer een paar jaartjes uit. Maar met de hype rond alles van Marvel en DC momenteel duurt het vast niet lang voor er weer een remake van een remake van een remake komt. En dan moeten ze bij Sonim even inspringen. Want als je het smartphone-equivalent van de Hulk voor ogen neemt, dan komt ongetwijfeld de XP7 in beeld. Van binnen ‘gewoon’ een telefoon zoals ieder ander. Maar dan compleet uit de kluiten gewassen, uit het broekje gescheurd en nagenoeg onverwoestbaar. Enige nadeel is dat Sonims over het algemeen in een kleurenschema van zwart, grijs en geel komen. Maar dat kan natuurlijk eenvoudig gefixed worden.
>> Check de trailer voor The Incredible Hulk

 

LG G4 Grey Edition

1lg-g4-grey

Rooie oortjes, klamme handjes. 50 Shades of Grey deed het hart van menig huisvrouw sneller kloppen. En ineens was recht-toe-recht-aan neukseks niet goed genoeg meer en moesten er handboeien, zweepjes en blinddoeken mee de slaapkamer in en ging mevrouw gekleed in leren sjarretels. Geen telefoonfabrikant die zo handig was om op die hype mee te surfen, terwijl er eentje daar juist voor geschikt was. Zeg je ‘leer’ dan zeg je LG G4. Maak er naast zwart en bruin ook nog een fijne grijze variant van en vrouwen van middelbare leeftijd staan in de rij om jouw toestel mee de slaapkamer in te nemen om met laserfocus hun avonturen in het schemer vast te leggen. Bijkomend voordeel: door de knoppen op de rug van het toestel krijgt ‘the reach around‘ ook buiten de slaapkamer betekenis.
>> Check de 50 Shades trailer (SFW. Booo!)

 

Nokia Lumia MI

1lumia-impossible

Oh, Windows Phone. We wilden zo graag van je houden maar blijkbaar waren we daarin de enigen. In 2010 gepresenteerd als hét ultieme alternatief voor Android en iOS. Een goede vijf jaar later opgeklommen tot een toch vrij mager 2,7% marktaandeel wereldwijd. Goed, daarmee is het inderdaad het derde mobiele OS, achter Android en iOS. Maar die laatsten hebben dan ook wel respectievelijk 78% en ruim 18% (bron) van de wereldmarkt in handen. De missie van Microsoft om daar wat tegenwicht tegen te bieden – en om Windows Phone überhaupt interessant te houden – wordt daarmee niet gemakkelijker. ‘Onmogelijk’ zou een een betere typering kunnen zijn. Misschien dat ze bij Microsoft de efficiëntie van Ethan Hunt nodig hebben. Die dude volbrengt al jaren de meest onmogelijke missies. En ziet er ondertussen nog cool uit op z’n motor ook.
>> Dit is de trailer voor de nieuwe Mission Impossible Rogue Nation.

 

Blackberry Bold ‘Expendables Edition’

1expandables-thumb

Aah, de ‘Expendables’ filmserie. Acteurs die al ver over hun houdbaarheidsdatum heen zijn die ongeveer dezelfde dingen doen als waarmee ze vroeger beroemd zijn geworden. Dat staat op één lijn met de tactiek van Blackberry om anno 2015 nog dezelfde telefoons uit te brengen als dat ze in 2007 deden. Er is alleen één verschil. Waarom vinden we een krom lopende, verschrompelde gouverneur Schwarzenegger wél grappig als hij ‘I’ll be back’ zegt, maar een nieuwe Blackberry Bold niet? Het is de knipoog die Expendables verteerbaar maakt. En met deze Special Edition smartphone heeft Blackberry dat ook ineens in huis. Voor de vorm gooien ze het ding vol met native Hyves en MySpace-apps en vervangen ze het trackpad en toucschreen weer voor zo’n trackball en we zijn allemaal weer verliefd.
>> Trailer voor The Expendables 3 check je hier!

 

Samsung Galaxy S6 vs. iPhone 6 Edition

1super-vs-bat

Binnenkort in de bioscoop: Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Waarin de twee titanen het tegen elkaar opnemen. De stad is niet groot genoeg voor hen beiden en in hun epische gevecht verwoesten ze alles om hen heen. Het lijkt verdorie wel de eeuwige fittie die Apple en Samsung in de rechtszaal hebben en die laatst weer is opgelaaid. Ook uit deze titantenstrijd kunnen eigenlijk geen winnaars komen en het enige wat er bereikt kan worden is dat het een spoor van verwoesting door smartphoneland trekt. Dat klinkt vervelend en is het ook, maar ik zie kansen. Neem bovenstaand setje smartphones. Het is een gewone Galaxy S6 en iPhone 6, maar dan met een stoer logootje er half op geprint. Stop ze samen in een mooi doosje, verkoop ze als setje, de symboliek alleen al zal de prijs gegarandeerd een paar duizend keer over de kop doen gaan.
>> Spannend! Dit gaat Batman vs Superman binnenkort worden.

 

>> Ook kijken: Techendraads van afgelopen maandag, waarin dit (en meer!) uitgebreid ter sprake komt.