Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Acer Liquid Jade is vetste toestel ooit – serieus

Dennis de Vries

Acer en smartphones. We worden er niet altijd echt warm van. Maar de Liquid Jade zag er best lekker uit. Het toestel is al in juni aangekondigd, maar werd nu pas aan de wereld getoond op de IFA elektronicabeurs. Dus hobbelden we naar de persconferentie om ‘m met eigen ogen te aanschouwen. En inderdaad: hij ziet er lekker uit, tot je ‘m aanraakt.

De Acer Liquid Jade is zo’n toestel waar je twee jaar geleden met open mond naar had staan kijken. Een 1,3Ghz quad-core processor, 8GB aan geheugen, een 13 megapixel camera en een 5 inch HD-scherm allemaal geperst in een krankzinnig platte behuizing van slechts 7,5 millimeter dik. Daarnaast biedt Acer Android 4.4 met een skin die ze vrij eenvoudig gehouden hebben. Weinig gekkigheid, en grote aanpassingen als de pop-up mini applicaties zijn netjes weggewerkt en alleen te vinden als je ze wilt vinden. In het algemeen toont dit prima uitgeruste toestel maar weer eens aan hoe snel de technologiewereld zich ontwikkelt: anno 2014 is dit allemaal ‘midrange’ en krijgt het een adviesprijs van zo’n €230,-.

 

Specs Acer Liquid Jade

acer liquid jade

Formaat: 140,5x69x7,5 millimeter
Gewicht: 110 gram
Scherm: 5 inch IPS
Resolutie: 720×1280 pixels
Processor: 1,3GHZ Cortex A7
Opslag: 8GB
RAM: 1GB
Camera: 13MP/2MP
Accu: 2100mAh
Ook verkrijgbaar als dual-sim
OS: Android 4.4.2

Het toestel is niet alleen plat, ook bijzonder licht. We dachten even een zogenaamde dummy in handen te hebben. Het stukje plastic-met-beeldscherm weegt slechts 110 gram. Qua uiterlijk is hij nog het beste te omschrijven als een bescheiden LG G2. Dat bedoelen we grotendeels als compliment. De Liquid Jade is misschien wat minder goed uitgerust dan de G2, maar qua vorm en materiaalkeuze vertoont hij veel overeenkomsten. Keurig afgeronde hoeken en heel kleine randjes rond het beeldscherm. Gewoon lekker.

Vette shit man

Maar eenzelfde materiaalkeuze als de LG G2, betekent dus ook veel plastic. En om iets specifieker te zijn: plastic waarop je constant vetvegen ziet. Om de één of andere reden had de Jade daar bovengemiddeld veel last van. Of zoals Paul Gersen het stelt: “Alsof er pus uit mijn vingers lekt”. We hadden die dag nog geen eten aangeraakt, dus het is onmogelijk te wijten aan ons Duitse dieet van schnitzels en bockworst. Maar de microvezel doekjes waarmee de standmedewerker rond liep, waren niet aan te slepen. Het toestel lijkt bij zijn geboorte in een pot Zaanse mayo te zijn gevallen. Zonde, want verder is het serieus een erg mooi toestel.

Blauw, roze en ‘jade’

Komt nog eens bij dat Acer met de Jade meedoet aan een andere smartphonetrend die we spotten op de IFA: gekke kleurtjes. Waar vroeger een smartphone verkrijgbaar was in zwart of wit, anno 2014 mag alles. Acer is gegaan voor een palet aan zachte pasteltinten. Naast zwart en wit kun je dus kiezen voor babykamerblauw of -roze, of mintgroen. Die laatste kleur heet overigens officieel ‘jade’, zo vertelde Acer ons. Daarmee is het mysterie van de naam van dit toestel ook meteen mee opgelost.