Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Apple moet TouchID hernoemen of anders… Katsjinggg!

TouchID wordt iFInger?
Ger
  • Op 15 juli 2014

Haha. Kennen jullie de enige echte Kronos 4510 Touch ID Terminal Data Sheet? Nee, vast niet. Apple inmiddels wel. Want het bedrijf Kronos heeft Apple aangeklaagd om de naam ‘TouchID’. Zo noemt het bedrijf de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S. Kronos heeft zowaar gewonnen. Gevolg: de vingerafdrukscanner moet een andere naam krijgen of anders moet het bedrijf uit Cupertino de portemonnee trekken. Vinden wij grappig. 

Zes maanden. Dat is de tijd die Apple heeft om zijn vingerafdrukscanner te hernoemen of ervoor te kiezen om de merknaam te kopen van Kronos. De Kronos 4510 Touch ID Terminal Data Sheet maakt namelijk ook gebruik van een vingerscanner en dat kan volgens het Amerikaanse patentbureau USPTO voor verwarring zorgen. De oplossing is dus simpel: of Kronos huilend rijk maken, of van naam wisselen.

iPhone van Cisco

Het is niet de eerste keer dat Apple in de problemen komt rondom merknamen. Zo was iPhone van origine een naam van techfabrikant Cisco. Het zorgde voor lange onderhandelingen, maar uiteindelijk konden beide partijen schikken.

Hoewel TouchID alleen nog beschikbaar is op de iPhone 5S, is het verre van ondenkbaar dat Apple de vingerafdruktechniek gaat toepassen in andere apparaten. Er gaan sterke geruchten dat de nieuwste iPad zo’n scanner gaat krijgen en ook de iPhone 6 – je weet wel, die telefoon die al bestaat maar toch ook weer niet – krijgt TouchID.

iFinger

Dan is de belangrijkste vraag: als Apple geen zin heeft om wat doekoepleuries over te maken naar Kronos, welke naam moeten ze dan kiezen?

Kortom: hoe moet TouchID nu gaan heten? Creatief als jullie zijn, horen we graag jullie mening. Wij doen alvast een duit in het zakje: iFinger. Omdat dat zo lekker vies klinkt.

Reacties

  1. Sianto

    Ze kopen het, wedden!