Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Asus probeert het ook: optische zoom in smartphone cam

Asus probeert het ook: optische zoom in smartphone cam
Dennis de Vries

We verwachten van Asus altijd veel gekke, out-of-the-box gadgets op een beurs als CES. Het gekste wat ze dit jaar lieten zien was een een Android smartphone met camera met 3x optische zoomlens. Niet spectaculair, maar wel fijn dat Asus de Zenfone Zoom slechts 11,5 millimeter dun heeft weten te houden.

Op de CES presenteerde Asus twee nieuwe smartphones, de Zenfone 2 en de Zenfone Zoom. De Zoom treedt in de voetsporen van toestellen als de Samsung Galaxy S4 Zoom en de Samsung Galaxy K Zoom. Normale smartphones, maar dan met een grote, dikke, zwarte zoomlens op de achterkant. De voordelen die de geringe zoom boden, werden daarbij voor normale gebruikers vaak teniet gedaan door het feit dat zo’n toestel niet normaal in je broekzak past. De Samsung Galaxy K Zoom bijvoorbeeld is 16mm dik.

zenphone-zoom2Asus is er in geslaagd om dat binnen de perken te houden. Het toestel lijkt op het oog niet dikker dan de Nokia Lumia 1020. Daarin zit dan een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en laserfocus, net als de LG G3. Een retehandig, uitgebreid cameramenu moet er voor zorgen dat je zelf ook wat kunt sleutelen aan de foto’s die je maakt. Zo zijn ISO-waardes en witbalans zelf in te stellen. De zoomlens laat de gebruiker inzoomen, zonder dat het ten koste gaat van de resolutie, iets waar andere smartphones moeite mee hebben.

Naast de Zenfone Zoom presenteerde Asus ook de Zenfone 2. Een variant zonder zoomlens, maar mét 4GB aan werkgeheugen. Tot voor kort was het onmogelijk om 64bit procesoren zoveel werkgeheugen te geven, Asus doet ’t gewoon. Het toestel heeft een 5,5 inch Full HD beeldscherm en net als zijn zoomende kameraad een 13 megapixel camera met laserfocus.

De Asus Zenfone Zoom moet 399 dollar gaan kosten. Maar het feit dat er op de CES maar een handjevol prototypes waren die allemaal in een afgesloten vitrine stonden, vertelt ons dat het nog wel even kan duren voor hij op de markt komt. En dan is het vervolgens nog maar de vraag of hij naar Nederland komt. De prijs van de 4GB Zenfone 2 is nog niet bekend.

Ook van Asus op de CES 2015:

De Asus Transformer Book Chi: Ditmaal geen 5-in-1 transformeer gadget, maar een Microsoft Surface, maar dan van Asus. Een Windows-tablet waar je een toetsenbord aan kunt klikken. Of een Windows-laptop waar je het toetsenbord af kunt halen. Maar net wat je zelf wilt.

ASUS Transformer Book T100 Chi

Reacties

  1. stijn v brummelen

    399$ vind ik een mooie instapprijs. Je krijgt gewoon high end specs en een mooie camera. Weinig mis mee. Die zenfones (vorige gen) verkopen trouwens heel goed, 1 miljoen per maand. Maar voor die prijzen.