Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic DMC-TZ70 belooft weer veel goeds

Panasonic DMC-TZ70 belooft weer veel goeds
Ger
  • Op 6 januari 2015

Als we een sloot persberichten binnenkrijgen van Panasonic, dan zit er altijd wel eentje op het gebied van camera’s bij. Ook tijdens de CES is het weer zover. De Japanners lanceren diverse toestellen, waaronder de Panasonic DMC-TZ70. Een coole travelzoomcamera met een flink bereik.

Volgens mij tik ik al jaren als introductiezinnetje bij de travelzoomlijn van Panasonic ‘dat ik er fan van ben’. De reden is simpel: Panasonic maakt gewoon mooie travelzoomcamera’s en elke keer vind ik ze prettig in gebruik. Punt.

Panasonic DMC-TZ70 mist 4k

Ook de DMC-TZ70 lijkt daarop geen uitzondering te zijn. Het model ondersteunt RAW, kan tot 30x een object dichterbij halen en heeft, net als zijn voorganger overigens, een klein EVF aan boord, om zo in iedere situatie goed te kunnen fotograferen. Het enige wat we missen is 4K video-ondersteuning. Zonde, want in combinatie met het 5-assige hybride beeldstabilisatiesysteem (lekker woord voor galgje, trouwens) had het waarschijnlijk prachtige beelden opgeleverd. Je moet het doen 1080/50p. Dat is overigens niet onaardig, maar toch jammer dat Panasonic niet aan de toekomst lijkt te hebben gedacht op dit vlak.

DMC-TZ70 van Panasonic

De DMC-TZ70 ondersteunt RAW en kan in Full HD filmen.

 

Volgens de fabrikant is er vooral veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van de sensor. Dat is alleen al te zien aan de hoeveelheid megapixels. In plaats van hele grote aantallen, moet je het doen met ‘slechts’ 12,1 megapixels, waarbij iedere individuele pixel 1,5 maal groter is dan die van de TZ60, zijn voorganger. Gevolg: scherpe beelden, zelfs in donkere situaties.

Absoluut pluspunt is de bedieningsring rondom het objectief. Daarmee kun je razendsnel jouw favoriete instellingen wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan belichting, ISO-waarden of de zoom.

 

Ook heeft Panasonic zijn camera natuurlijk weer volgestopt met allerhande creatieve filters. Er zijn er in totaal vijftien, waaronder Expressive, Retro en Soft-Focus. Leuk is de nieuw toegevoegde Time Lapse-modus waarbij je, de naam zegt het al, een timelapse kan bouwen. Verder ontbreken communicatiemiddelen als wifi en NFC ook niet.

Kortom: prima dingetje weer.

DMC-TZ70 kopen

De DMC-TZ70 is vanaf begin maart te koop, tegen een adviesprijs van 399,99 euro. Hij is er in twee verschillende kleuren: zwart en zilver.