Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Bendgate: Apple-faal of overdreven?

Dennis de Vries

Lachen, gieren, brullen. De veel te populaire pestkop gleed uit en de klas stond er omheen te lachen en te wijzen. Ik heb het over Bendgate, het enorme schandaal dat afgelopen week het nieuws beheerste. De Apple iPhone 6 Plus leek gemaakt van marsepein en als je er naar kijkt vouwt hij dubbel. Iedereen kent wel iemand die iemand kent die getroffen is een gebogen iPhone heeft. Wat een drama’s.

Iedereen sprong er bovenop. Niet alleen ‘serieuze’ nieuwsmedia pikten het op als groot nieuws, ook andere fabrikanten konden het niet laten om met een guitige inhaker te komen. Zoals gewoonlijk liep Samsung voorop, maar ook merken die verder geen reet met telefoons te maken hebben, konden zich niet inhouden. En Apple? Apple deed even een dubbelcheck in de klachtenbox, want daarin zaten maarliefst negen(!!) klachten van mensen in die hun iPhone hadden teruggebracht nadat hij in hun broekzak was verbogen.

Er zijn zeer waarschijnlijk enkele miljoenen iPhone 6 Plussen verkocht, maar er zijn er negen geretourneerd met de klacht dat hij verbogen is aldus Apple. Dat zal ongetwijfeld exclusief de figuren zijn die hun toestel doelbewust en met alle kracht probeerde te vouwen voor Youtube-views. Komt nog eens bij dat Apple enkele bevriende journalisten (dat is raar, maar zo werkt het) uitnodigde om even in hun testlab te komen kijken. Daar worden iPhones de godganse dag gebogen, wordt er op gezeten en worden ze in de knoop gelegd; bijna letterlijk.

Dan komt de vraag op: is bendgate niet zwaar overdreven? Alles kan stuk, als je er niet goed mee om gaat. En een groot, plat stuk aluminium in je broekzak is dan niet handig. Aan de andere kant, is een telefoon niet juist bedoeld om in je broekzak te houden? En had Apple de iPhone 6 Plus dan niet gewoon wat dikker en steviger moeten maken? Zeggen jullie het maar:

Bendgate: Apple-faal of overdreven?

Ik hink op twee gedachten, dus laat jullie graag aan het woord. Loopt Apple te falen? Gaat het bergafwaarts? Krijgt de iPhone 6 Plus bij voorbaat al geen kooptip? Of moet je gewoon een beetje zuinig zijn op de spullen, ook als dat betekent dat je ‘m niet in de broekzak kunt bewaren? Ik ben benieuwd, jullie weten de reactiepanelen te vinden!

Reacties

 1. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Ik vind het wel wat overdreven.
  Moest hij écht in je broekzak buigen bij normaal gebruik, zou het een grote fout zijn van Apple. Maar als er van de 9 miljoen verkochte toestellen maar een stuk of 10 klachten zijn (als we Apple mogen geloven), dan kan dat niet anders dat de persoon daar heel erg onvoorzichtig mee is omgegaan.
  Je hebt waarschijnlijk meer kans dat je de telefoon laat vallen, en dat het scherm barst, dan dat ie gaat buigen in je broekzak.
  Aan de testvideo van UnboxTherapy is ook te zien dat er toch wel een tamelijk grote kracht nodig is om het toestel te buigen, en sowieso buigt het sneller met je duimen (door veel kracht te zetten op een klein oppervlak) dan met je lichaamsgewicht op het volledige oppervlak (Basis van sterkteleer).
  En natuurlijk overdrijft de media en pers daarin, dat zijn we al gewoon van hen.

 2. Richard Groenendijk

  Ik vind het best wel overdreven. Op de 10 miljoen zijn er 9 (!) die zijn doorgebogen. Vooral door de media is dit erg breed uitgemeten. Ik denk niet dat de iPhone 6+ door normaal gebruik blijvend gebogen zal blijven. Misschien is het aluminium in combinatie met een grotere telefoon inderdaad wat minder sterk, maar het is denk ik niet heel erg. Maar er is wel een plek op de iPhone waar die minder sterk is, namelijk naast de volumeknoppen. Bij die gebogen iPhone zie je dat die vooral daar gebogen is. Daar had Apple van mij wel rekening mee mogen houden.

  • Elzjan

   Even nuanceren. Er zijn 10 miljoen iPhone 6 Plus ÉN iPhone 6 verkocht waarvan de plus de minderheid is.
   Daarenboven zijn er 9 gevallen bekend bij Apple, wat echter niet wil zeggen dat er effectief maar 9 gevallen zijn.
   Dit was trouwens maar een kleine week na de release. Vraag me af wat dit op langere termijn gaat geven…
   Had toch dat tikje meer verwacht van Apple. Samen met de behoorlijke problemen bij de release van update iOS 8.0.1 krijg ik toch de indruk dat het kwalitatief allemaal een beetje minder loopt in Cupertino.

 3. Anoniem

  Ik vind het veel te overdreven want als je de video van de amerikaanse consumentenbond ziet ( https://www.youtube.com/watch?v=Y0-3fIs2jQs ) zie je dat de iphone niet de sterkste is maar wel dat je hem minder makkelijk kan buigen dan de htc one m8 terwijl daar helemaal geen gezeik over is. En ik neem aan dat de consumentenbond daar eerlijk over is.

 4. Olivier

  Als je het volgende filmpje van Unbox Therapy ziet is het duidelijk dat dit totaal niet overtrokken is en een serieus probleem is.

  https://www.youtube.com/watch?v=gJ3Ds6uf0Yg

  • Anoniem

   maar je ziet geen htc one of een samsung s5 dan moeten ze die ook doen

 5. KungFuPanda

  Ik vind het niet overdreven als je 800+ euro betaalt voor een telefoon. Helemaal als je bedenkt dat iPhones normaalgezien (qua software) een jaar of 4 kunnen meegaan. Maar na 4 jaar is er nu ongetwijfeld een grote buiging.
  Daar komt nog eens bij dat als ze de telefoon gewoon wat dikker gemaakt hadden, de batterij ook groter kon zijn en de camera niet uit de telefoon moest steken.
  Maar nee… Apple moest tegen zijn (uberdomme) consumenten kunnen zeggen dat ‘de nieuwe iPhone weer dunner is’.

  • Anoniem

   Daar heb je wel gelijk in had ik ook liever gezien maar apple heeft er toch nog wel een zeer goede batterij in kunnen plaatsen die wel tot 50% langer zou megaan dan de iphone 5

 6. Jules Beuzenberg

  Ik vind dit allemaal veel te overdreven. Ik heb persoonlijk niks met Apple producten en zou er ook nooit een kopen, maar dat 9 op de 10 miljoen iPhones bogen vind ik niet zo’n drama. En dat ze het dan gaan testen door de telefoon met de hand te buigen slaat al helemaal nergens op.

 7. Smaanske

  Ik blijf het een lastige vinden. Aan de ene kant wordt het zwaar overtrokken door de media, en persoonlijk vind ik ook dat onze grote vriend van Unboxtherapy gezocht heeft naar iets om de iPhone zwart te maken. Als hij dit filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=_biUl4EdJqU&list=UUsTcErHg8oDvUnTzoqsYeNw) ervoor niet had gemaakt, had ik hem veel serieuzer genomen.

  Aan de andere kant, je betaalt toch 800 euro voor een telefoon, en dan zou hij niet mogen buigen.

 8. Jgun59

  Zwaar overdreven, maar 9 klachten van de miljoenen kopers ze zoeken dus maar wat op om Apple af te zeiken, BTW Apple maakt hun iPhones groter en dunner terwijl de concurrentie hun telefoons alleen maar dikker maken.