Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Bijna een derde van de Amerikanen heeft smartphone verslaving

Bijna een derde van de Amerikanen heeft smartphone verslaving
Afdeling Commercie

Kijk je om de haverklap op je telefoon en heb je moeite om dat ding weg te leggen? Jij bent niet de enige. Bijna een derde van de Amerikanen beschouwt zichzelf als verslaafd aan zijn telefoon. Het is weer eens wat anders dan een crackverslaving, maar voor de verslaafden is het toch geen pretje. Deze mensen doorstaan – ja, het is heus – serieuze angsten als ze van hun smartphone worden gescheiden.

28 procent zegt verslaafd te zijn

Volgens een poll van The Huffington Post geeft 28 procent van de smartphonebezitters toe niet zonder hun mobiel abonnement te kunnen. 64 procent zei geen verslaving te ondervinden en 9 procent wist dit niet zeker. Onder de smartphoneverslaafden zijn de vrouwen iets sterker vertegenwoordigd. Hoe deze cijfers in Nederland precies liggen is niet bekend, maar het zal elkaar niet veel ontlopen.

Serieuze angsten zonder telefoon

Het klinkt misschien een beetje overdreven allemaal, maar sommige mensen gaan echt gebukt onder hun ongezonde relatie met hun telefoon. Psychiaters in Singapore proberen deze verslaving als een officiële medische aandoening erkend te laten worden. Telefoonverslaafden die van hun telefoon gebruik kunnen maken doorstaan angsten vanwege hun scheiding van de digitale wereld en zijn ook zeer bang om hun telefoon kwijt te zijn.

Opmerkelijk genoeg kwam uit dezelfde poll ook naar voren dat slecht 10 procent van de ondervraagden absoluut niet een dag zonder hun telefoon zou kunnen. Dat geeft te denken dat het met die andere 18 procent die zichzelf verslaafd noemt allemaal wel meevalt.

Wat denk jij? Moeten we dit serieus nemen? Zou jij gillend gek worden zonder je telefoon?