Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Blackberry presenteert een Blackberry

Blackberry presenteert een Blackberry
Dennis de Vries

Blackberry heeft vanavond een Blackberry gepresenteerd. Het toestel, met het karakteristieke uiterlijk van een Blackberry, draait op het besturingssysteem van Blackberry. Volgens Blackberry is deze Blackberry de meest Blackberry ooit gemaakt door Blackberry. Blackberry.

Voor de volledigheid, we hebben het hier over de Blackberry Classic. En die naam is goed gekozen. Als je een kind zou vragen om de telefoon te tekenen waar zijn vader twee jaar terug op liep te vloeken voor hij op zondag het vlees ging snijden, dan komt dit er uit. Klassieker Blackberry dan de Blackberry Classic krijg je het niet. Die opzet is dus helemaal geslaagd. En stiekem beginnen de duimen wel weer te jeuken bij het zien van die heerlijke kleine knopjes.

blackberryclassicDe Blackberry Classic borduurt verder op het uiterlijk van de Blackberry Bold serie van een paar jaar terug. Dat betekent een typisch qwerty-toetsenbord, daarboven een rij navigatieknoppen en trackpad en daar weer boven een naar huidige maatstaven klein beeldscherm van 3,5 inch. Dat scherm, met een resolutie van 720×720 pixels is nu aanraakgevoelig, waardoor je als het goed is lekker vlot door besturingssysteem Blackberry 10 kunt swipen. Verder biedt de meest Blackberry-erige Blackberry ooit een 1,5Ghz quad-core processor, 16GB aan opslag en een 8 megapixelcamera. De 2515mAh moet volgens Blackberry 22 uur meegaan.

De Blackberry Classic komt niet als een verrassing. Je zou zeggen dat de Canadese smartphone-fabrikant zo’n soort toestel met de ogen dicht kan maken. Toch werd hij al in juni aangekondigd, vandaag gepresenteerd en ligt in januari in de winkels. De pre-orders aan de andere kant van de oceaan, á $449 per stuk, zijn al stijf uitverkocht. Het is onduidelijk of dat komt omdat het toestel zo populair is, of omdat Blackberry er maar drie beschikbaar heeft gesteld.

 
 

Video: dit is Blackberry’s nieuwe Blackberry