Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Briljant: LG Aka smartphones hebben persoonlijkheid

Briljant: LG Aka smartphones hebben persoonlijkheid
Dennis de Vries

Een figuurtje dat in je telefoon leeft. Die je aankijkt als je de telefoon aanzet, die spelletjes speelt en op je foto’s staat. Het bestaat in Korea, waar LG de Aka-serie heeft aangekondigd met vier verschillende persoonlijkheden.

De LG Aka telefoons zijn voorlopig alleen voor de Koreaanse markt bestemd. De telefoon zelf is een soort midrange versie van de LG G3. Met een 5 inch 720p scherm, 1,2Ghz quad-core processor en een 8 megapixel camera met laser focus. Alleen de backcover is er nu in verschillende kleuren. Vier om precies te zijn, passend bij de de persoonlijkheid van de Aka.

Want ja, de Aka’s zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, met daarin vier verschillende persoonlijkheden. Ze heten Soul, Eggy, YoYo en Wooky en ze leven in de telefoon. Volgens LG op CNet houdt de blauwe Soul van muziek en bier, wordt de gele Eggy snel verliefd, praat de witte Wooky in straattaal en worstelt de roze YoYo met haar gewicht. De figuurtjes kom je overal tegen in de telefoon, zo is het bijvoorbeeld mogelijk ze in naast jou in eens selfie te plaatsen.

De Aka’s komen met speciale hoesjes die de telefoon voor driekwart bedekken. Op het onbedekte gedeelte zijn dan de ogen van het figuurtje te zien, alsof je telefoon een Tamagotchi herbergt. De ogen reageren op wat er aan de hand is. Zodra de batterij leeg raakt, beginnen ze er slaperig uit te zien. De telefoon schudden zorgt voor een verwarde blik.
 

Video: LG Aka voorgesteld in hyperactieve reclame


 

De Aka-figuurtjes zijn meer dan wat simpele gimmicks. Zo hebben ze uiteindelijk een missie; om de wereld te redden van buitenaardse overheersing. De wereld redden doe je door punten te verdienen, en punten verdien je door interactie met je Aka. Selfie’s met Aka’s op hun instagram posten, verschillende Aka’s met elkaar laten communiceren en accessoires kopen voor de telefoon. Elk accessoire is voorzien van een chip, waardoor de telefoon het herkent. Zo wordt de persoonlijkheid van je telefoon automatisch aangepast op de kleur van het hoesje dat je er omheen schuift.

Is dit leuk? Misschien voor je 5-jarige nichtje. Erg rouwig hoeven we niet te zijn dat de apparaten voorlopig nog niet Korea uit komen, ze gaan daar in de verkoop voor omgerekend 370 euro. Maar in een tijd waarin elke nieuwe smartphone nog meer op de rest lijkt en fabrikanten geen idee hebben waar ze nieuwe ideeën vandaan moeten halen, is dit wel het leukste wat in lang tijd is gebeurd. De LG Aka’s zijn misschien niet dé vernieuwing waar wij op zitten te wachten, maar het is wel degelijk origineel, grappig en…nieuw.