Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

CAT brengt smartphone uit met thermische camera

Catterpillar S60 smartphone
Mart Opdam

Catterpillar Inc, dat merk van die bulldozers langs de weg, komt met een nog een sterkere editie van hun ruggedized smartphone-lijn. Dit keer met thermische camera. Ik presenteer u: De CAT S60.

 

Tuurlijk, hij kan wel kapot, net als de Sonim die Bart een tijdje geleden kapot sloeg. Maar ze maken gewoon elk jaar een nog sterkere telefoon. Op het MWC  van dit jaar komt CAT met de S60. En die ziet er best tof uit. Een hands-on van de Android Police:

 

 

Specificaties

Het heeft dus een ingebouwde infraroodcamera thermische camera. Wat hebben we daar aan? Het is voor nu alleen handig voor brandweermannen om mensen te vinden in een brandend huis, voor mensen in de constructie die iets moeten testen of om levend Cluedo te spelen. Er zit trouwens ook een gewone camera in, dus je kunt tijdens het filmen van infrarood gewoon foto’s maken en normale filmopnames maken. De thermische camera is van het merk Flir die ook reguliere thermische camera’s maken, goeie samenwerking lijkt me. De telefoon kan een val van 1,8 meter overleven, wat niet heel hoog is. CAT zegt zelf dat na 26 keer vallen van die hoogte, de telefoon nog werkte. De telefoon kan verder tot 5 meter onder water functioneren als alle klepjes dichtzitten, wat meer is dan zijn voorgangers (1,5 meter). Met een 720P scherm, Snapdragion 617 processor, 3 GB RAM, 32 GB ROM en een 13 MP camera (5 MP front) heeft de CAT S60 geen bijzondere specs.

Kosten

De prijs van €649, waarvoor hij te koop is vanaf eind mei, is dan ook vrij duur. Vanuit een normale consument gerekend dan. Als je echt iets hebt aan de sterke behuizing en de infraroodcamera dan is het een prima prijs. Ik zou niet weten wat ik eraan heb bijvoorbeeld. Wellicht dat er in de toekomst de toepassing van de thermische camera kan worden gebruikt in augmented reality games. Zou wel vet zijn om een potje COD te spelen in het bos met je vrienden, met een bril op je op hoofd, met deze toepassing. Zo maar een ideetje, patent pending.

Reacties

  1. Joël Egberink

    De telefoon zal pas echt verkrijgbaar zijn rond juli trouwens