Op doorreis in China: gekke merken bekeken (video)

Op doorreis in China: gekke merken bekeken (video)

Tijdens het MWC kom je een hoop grote merken tegen. HTC, Samsung, LG – ze staan er allemaal. Maar van de 600 aanwezige stands zijn er minstens 500 een stuk minder bekend. Vooral de producenten uit China roepen bij ons vaak veel vragen op. En dus gingen we langs in het Chinatown van het MWC. Het resultaat: bovenstaande video en wat gekke merken. Welke?

1. Lucky Star

Lucky Star. Een naam waarbij een mens eigenlijk denkt aan sigaretten, maar neen, beste lezers, dat is Lucky Strike, niet Lucky Star. Lucky Star is een gezaghebbend merk in China. Het produceert pc’s, tablets en smartphones en is gevestigd in Shenzhen, het mekka van de Chinese elektronica-industrie. Het bedrijf is groot. Heel groot. Trots schrijft Lucky Star op haar website dat ze over liefst 10.000 vierkante meter aan fabrieksgrond beschikt en in de Fortune 500 staat. Dat krijgt het bedrijf voor elkaar door heel veel goedkope gadgets aan de man te brengen. Gadgets die, op z’n zachtst gezegd, wat weghebben van producten van grote, internationaal gerenommeerde fabrikanten als Apple, Samsung, LG en HTC. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Lucky Star G62. Vinden jullie die niet heel erg lijken op een (oude) HTC?

Disclaimer: dit plaatje hebben we rechtstreeks van de site van Lucky Star geplukt. Inclusief lelijke pixels.

2. K-Leadtone

Nee, K-Leadtone is geen rapper uit de Bronx of Limburg maar een innovatief smartphonemerk uit ‘de prachtige kustplaats Shekou’. Althans, dat is te lezen op de (simpele) website van de fabrikant. Oorspronkelijk begonnen als producent van moederborden, maakte het bedrijf in 2010 de overstap naar complete smartphones. Net als Lucky Star is het bedrijf ontzettend ongelofelijk mega-succesvol. K-Leadtone is meermaals genoemd als “Top Software Developer”, “Innovative High Technology Company” en een van “China’s Top 10 Mobile Phone Designers”.

Belangrijkste wapenfeit van K-Leadtone (note: ik moet consequent controleren of ik de naam wel goed schrijf) is de Tiger X, een 5 inch smartphone met 1,3 Ghz processor, 1GB RAM en 16 GB opslaggeheugen. Het model ziet eruit als iedere andere mobiele telefoon. Dat wil zeggen: de Tiger X is zwart, heeft afgeronde hoeken en een degelijke behuizing.

Erg innovatief lijkt de smartphone niet, al zijn de speciale swype-modi wel erg geestig. Sleep met twee vingers over het touchscreen en de MP-speler wordt geactiveerd. Belangrijk, want laten we wel wezen: Spotify is ontzettend 2014. We gaan gewoon weer MP3-tjes downloaden. Punt. Het zaakje draait overigens op COLOR OS, een flinke schil over Android heen, bekend van de Oppo-telefoons.

K-Leadtone. Smartphones waar je U tegen zegt.

3. Jezetek

Enigszins dubieus is Jezetek. Het merk paradeerde tijdens het MWC in Chinatown trots met het feit dat ze smartphones produceren met Intel-technologie. Heel mooi natuurlijk, maar wat Google-werk leert ons dat Sichuan Jiuzhou Electric Group, maker van de Jezetek smartphones, schimmig met haar klanten omgaat. Op Alibaba.com fulmineert een Spanjaard over meermaals niet gekregen leveren, waardoor hij voor duizenden dollars het schip in is gegaan.

Jezetek heeft een breed scala aan producten in haar assortiment waaronder LED-lampjes, televisiekabels en aanverwanten, Air Traffic Control Systems (?) en zelfs satellietnavigatie. Leuk allemaal, maar hoe zit het met de mobiele telefoontjes? Nou, ook daar is Jezetek groot in. Naast haar eigen smartphones, kun je ook een complete white label-telefoon aanvragen, precies zoals we bij de vrienden van Hosin zagen.

Mooiste telefoon? Ehh.. nou da’s maar moeilijk te zeggen. De gemiddelde Jezetek smartphone is nogal… Saai. High end-specificaties lijkt het merk niet te kennen. De Amoi N828 lijkt nog het meest interessant, maar van een quad-core 1,2 Ghz smartphone die draait op Android 4.2 (!) krijgen wij geen harde plasser.  Voor informatie verwijzen we je graag naar een Youtube-video.

Poeh poeh. Hier slaan we even stijl van achterover. Oh nee, toch niet.

 

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.