Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Samsung Galaxy S7, LG G4 & iets van HTC

De wandelgangen: Samsung Galaxy S7, LG G4 & iets van HTC
Dennis de Vries

Heerlijk. Dit is precies waar we deze wekelijkse rubriek voor zijn begonnen. Dat een fabrikant zijn vlaggenschip smartphone nog niet koud in de winkels heeft liggen, of er duiken al nieuwsberichten op over zijn opvolger. Yup, deze week werd er serieus gesproken over de Samsung Galaxy S7. Is het vroeg? Ontzettend vroeg. Moesten wij er om lachen. Ontzettend hard. Een stuk dichterbij huis zijn de roddels over de LG G4 en de HTC One M-whatever.

 

LG G4: 28 april

lg-g4-preso
Op 28 april ligt heel Nederland op bed met gigantische koppijn van de blikken lauwe Heineken en shotjes Oranjebitter. In Korea hebben ze daar maling aan en doen ze net of ze nog nooit van Koningsdag gehoord hebben. LG presenteert dan iets nieuws en als we de geruchten moeten geloven dan is dat ‘nieuws’ de LG G4. Daar komen we wel ons bed voor uit. We hebben al eerder iets opgevangen over een compleet nieuw design en daarbij liet de fabrikant zelf al even een 5,5 inch Quad-HD beeldscherm zien. Dikke kans dat die straks in de LG G4 belandt.
Heb je nu alvast wat specs, dan kan ik me op de 28e nog een keer omdraaien. Tuurlijk: Snapdragon 808 hexa-core processor, 3GB RAM, 32GB opslag en dus een 5,5 inch Quad-HD scherm. Aan de achterkant een 16MP camera, vooraan een 8MP. Slaap lekker.

 

Samsung Galaxy s7

10 april. Zet die datum in je agenda. Dan gaat namelijk de Samsung Galaxy S6 in de verkoop. Neem vervolgens een grote rode pen, en streep die datum direct weer door in je agenda. De Samsung Galaxy S6 is oud nieuws. Deze week vingen we namelijk het eerste gefluister op over zijn opvolger: de Samsung Galaxy S7! Volgens uiterst betrouwbare en totaal niet premature informatie krijgt hij een flexibel beeldscherm. Flexibele beeldschermen zijn ideaal want ze breken niet zo snel en maken gekke gebogen randjes mogelijk. Dat klinkt spannend, maar vergeet niet dat dat voor de S6 Edge ook geldt. Die heeft ook een flexibel beeldscherm. Dus…tsja. Maakt dit gerucht toch alweer minder spanned.
Een flexibel beeldscherm! Betekent dat dat ik de Samsung Galaxy S7 straks dubbel kan vouwen? Dat kan. Als Samsung tussen nu en maar 2016 ook een flexibele accu ontwikkelt. En een flexibele behuizing. En flexibele chips. En een flexibele camera-unit. En een flexibele….nouja, je snapt het al. Nee dus.

 

HTC One M9 Plus

htcone-m9-plus
Goeie genade, wat een chaos bij HTC. Nee, dan heb ik het niet over het feit dat de ene na de ander designer zijn biezen pakt en lekker thuis gaat zitten. Ik heb het over de toestellen die ze uitbrengen. Op het MWC presenteerden ze de HTC One M9, een soort opgesoepte HTC One M8. Kort daarna, vorige week, volgde de HTC One E9+, wat dan weer een opgedirkte HTC One M9 is. Tussendoor, ook afgelopen week, werd de HTC One M8s wereldkundig gemaakt, wat wederom niets meer is dan een opgevoerde HTC One M8. De volgende stap? als we de geruchten moeten geloven is dat de HTC One M9 Plus. Je raadt het al, dat is dan weer een uitgebreide variant op de HTC One M9 van een paar weken terug.
Is er dan helemaal niets nieuws onder zon? Een Snapdragon 810 processor, 5.2 inch Quad-HD beeldscherm, 3GB RAM en 32GB aan uitbreidbaar geheugen. Maar het echte ‘nieuws’? Er zit schijnbaar een fysieke home-knop op. Whoop-whoop!