Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (79) met Galaxy S6 bendgate, Beyonce & Amazons knopje

Dennis de Vries

Steek nog een paar paaseitjes in je mik en ga er even goed voor zitten. Juist op tweede Paasdag buiken Ger en Bart even lekker uit en bespreken de laatste ontwikkelingen in de techwereld. En deze week roepen we een oude traditie terug in leven: het zeuren over dat telefoons stuk kunnen. #Bendgate!

Samsung Galaxy S6 bendgate

Weet je nog? Bendgate? Toen de iPhone 6 Plus net uit was bleek het toestel een beetje te buigen als je er met je dikke kadaver vol op ging zitten. Dat was toen een hele rel, en Samsung woekerde dat vuurtje graag nog even aan. Het bedrijf SquareTrade onderzoekt voor verzekeringskwesties hoe snel telefoons stuk gaan. En in het kader van ‘een stukje virale content’ besloten zij een speciale machine in te zetten om te kijken hoe het nou écht met de buigbaarheid is van de iPhone 6 Plus en de Galaxy S6 Edge. In Uitbuiken kun je zien hoe dat uitpakte, we verklappen wel dat Samsung na het opnemen van de uitzending al via een officiële reactie heeft laten weten dat die tests dikke bullshit zijn.

Amazons 1 aprilgrap

We zijn net pas bijgekomen van 1 april. Techbedrijven van over de hele wereld, groot en klein, zetten hun beste beentje voor om met een goede grap te komen. Sommigen faalden daar hopeloos in, anderen deden het leuk. Je kunt ze hier (bijna) allemaal teruglezen. Maar de meest bijzondere grap kwam van Amazon, met hun Amazon Dash Button. Die grap was vooral bijzonder omdat het helemaal geen grap bleek te zijn. Koopknoppen door je hele huis, hoe dat werkt zie je hierboven.

Beyonce’s Die With You

Muziekstreamdienst Tidal deed afgelopen week een hoop stof opwaaien. Niet alleen biedt de Spotify-concurrent hogere geluidskwaliteit, ze hebben ook exclusief liedjes van wereldberoemde artiesten. Zoals Beyonce, wiens liefdesliedje ‘Die With you’ exclusief en alleen op Tidal was te zien. Voor tien minuten. Daarna stond haar ballade op het hele internet. En daar wordt Ger boos van.

Verticale video’s

Tot slot is er nog de stelling over de verticale video’s die apps als Meerkat en Periscope ons leveren. Kon dat nou niet anders? Of kun jij je er niet druk om maken? Check het, en laat je mening horen.

 

Tot volgende week!