Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Eindelijk’ weer GTA-nieuws: San Andreas op je mobiel

‘Eindelijk’ weer GTA-nieuws: San Andreas op je mobiel
Dennis de Vries

Het is al zeker drie weken geleden dat we voor het laatst een GTA-nieuwtje hebben geplaatst. Het werd weer eens hoog tijd en gelukkig werden we op de wenken bediend. Ontwikkelaar Rockstar Games heeft namelijk zojuist bekend gemaakt dat GTA San Andreas in aantocht is voor mobiele telefoons, in december is hij te downloaden.

Grand Theft Auto: San Andreas kwam in 2004 oorspronkelijk uit voor de Playstation 2. Het vertelde het verhaal van CJ, geboren en getogen in de ghetto van Los Santos, die zichzelf in het begin van de jaren ’90 omhoog werkte in het criminele circuit van die stad. Dat ging gepaard met veel gangs, NWA en de typerende chaos. Hoewel het San Andreas in het nieuwe GTA V qua oppervlakte groter is, had het toen ook steden als San Fierro (geinspireerd op San Francisco) de gokstad-in-de-woestijn Las Venturas (een keer raden wat dat moest voorstellen) op de kaart staan. Verder kon je in San Andreas dik worden -of juist beefcake gespierd- en kon je een Burger Shot of Clukkin’ Bell binnen stappen. Oh, en saven deed je door in een floppy te rennen. Good times, good times.

 

SPOILER ALERT!

Alle (ALLE!!) missies gespeeld in één, negen uur durende Youtube-video. Gekkenhuis.

 

Dat komt nu dus allemaal naar je mobieltje. Rockstar geeft aan dat het om een select aantal toestellen van iOS, Android, Amazon Kindle en Windows ‘Mobile’ toestellen gaat. Met dat laatste bedoelen ze hopelijk Windows Phone. Met opgepoetste graphics, gedetailleerde schaduwen, grotere draw distance, meer kleuren en betere modellen beloven ze dat dit de mooiste versie van GTA: SA ooit is. Reken er dus niet op dat het spel ook lekker zal draaien op een budget-smartphone.

De exacte lanceerdatum van GTA: San Andreas houdt Rockstar nog even geheim, evenals de prijs. Maar dat je binnenkort op je smartphone een Voodoo kunt voorzien van hydraulics is een feit.

Reacties

 1. stijn v brummelen

  GTA SA koste 5GB aan geheugen op een PC. als ze dat niet kunnen verlagen, wordt dit zeer pijnlijk voor de 16GB telefoons en vooral de <8GB telefoons is dit pijnlijk veel

  • Dennis de Vries

   Een mobiele game van 5GB is inderdaad niet te doen joh. Het zal ongetwijfeld een stevige download worden, maar ik gok dat ze er dusdanig veel aan hebben gesleuteld dat het binnen de perken blijft.

 2. Richard Groenendijk

  Ik neem aan dat mijn S4 wel tot dat selecte gezelschap hoort, maar nu twijfel ik of ik hem op mijn tablet (iPad 3) of telefoon moet kopen.
  Anyway, wel leuk dat SA naar mobiele apparaten gaat, want het blijft toch wel één van de klassiekers.

  • Dennis de Vries

   Absolute klassieker inderdaad,

   Overigens zul je die twijfel vast vaker hebben met Android en iOS op zak. Zoals grootmoeder altijd zei: twee mobiele platformen op één kussen….dan zul je af en toe een app dubbel moeten kopen.