Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Fairphone 2 gaat in de voorverkoop

Fairphone 2 gaat in de voorverkoop
Dennis de Vries

’s Lands eigen smartphone-maker Fairphone is begonnen met de voorverkoop van hun nieuwe, modulaire Android toestel. Het toestel is sinds vorige week te bestellen en moet vanaf november geleverd worden.

 

De Fairphone 2 is alleen te koop via de website van Fairphone, waar een soort crowdfundcampagne is opgezet. Ze willen voor september 15.000 toestellen verkopen voor ze over gaan tot productie. Volgens de Amsterdamse samrtphone-maker is dat aantal nodig om fabrikanten en leveranciers te laten zien dat er vraag is naar het toestel. Op die manier is het mogelijk om eerlijk gewonnen materialen in het toestel te verwerken. Op moment van schrijven staat de teller al op zo’n 2500 verkochte exemplaren. Er is dus nog even te gaan.

>> Meer info: check alle specs van de Fairphone 2

 

Hands-on Fairphone 2

De Fairphone 2 moet weer een paar stappen verder gaan op weg naar eerlijke elektronica. Zo maken ze dus gebruik van ‘fair trade’ mineralen en andere grondstoffen. Daarnaast is het toestel modulair opgebouwd, waardoor hij makkelijk te repareren is en zo minder snel de afvalberg ophoogt. Draadbreuk.nl had enkele weken terug al een exclusieve videopreview die we natuurlijk graag nog even onder de aandacht brengen.

 

Aandacht! Fairphone 2 video preview

 

De Fairphone 2 is momenteel alleen nog binnen Europa verkrijgbaar en is te bestellen voor €530 euro. Wie voor 30 september bestelt krijgt een special edition Fairphone 2. Volgens de maker is die aan de buitenkant identiek als de niet-speciale versie, maar zit er aan de binnenkant iets bijzonders. Wat dat is, is nog een verrassing, stiekem hopen we op een Rickroll bij de eerste keer opstarten. Dat zou episch zijn.