Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gerucht: Draadbreuk-phone op komst?

Gerucht: Draadbreuk-phone op komst?
Ger
  • Op 7 augustus 2015

In China kun je zo’n beetje alles laten maken. Ook telefoons. Dat moeten we dus een keer proberen. Want dat is leuk. Op zoek naar de ideale Draadbreuk-phone!

 

We gaan even terug naar maart van dit jaar. Op het MWC kwamen we HOSIN tegen, een klein bedrijf met een nog kleinere stand dat claimde een heuse Draadbreuk-telefoon te kunnen leveren, compleet met eigen specs en designs. Zolang je er maar genoeg pre-ordered, kunnen we alles maken, was de opmerking. En daar lag bij ons precies het probleem. Om er even vijfduizend van te voren aan te schaffen – daar hebben wij net het geld niet voor. We geven nogal eens wat uit in de kroeg…

 

HOSIN op het MWC


Gevolg: het idee bleef een idee en daar bleef het bij. We gingen verder met onze levens. Totdat we tijdens een redactievergadering (proost) opeens bedachten dat het wel erg cool zou zijn om op z’n minst een poging te wagen om een Draadbreuk-phone te maken. En op dat punt zitten we nu. Want wie niet waagt, wie niet… Juist.

En dus gingen we met zijn allen op een zonnige middag eens niet op het terras zitten, maar achter een computer om eens flink te researchen. Collega Dennis staat, overigens. Dat vindt hij fijn. Moet hij weten. De man woont in Polen, gekke jongen.

We bedachten opeens dat het wel erg cool zou zijn om een echte Draadbreuk-phone te maken

Draadbreuk – phone

Goed, terug naar ons onderzoek. Waar kun je het beste telefoons laten produceren? Om volledig pluriform te werk te gaan zetten wij ze op Draadbreuk.nl op een rij. Wat het kost, wat de valkuilen zijn en wie we hebben benaderd. Ook hebben we een lijntje uitgelegd bij Empire Electronics, een merk die we kennen van goedkope tablets. Zij laten hun apparaten allemaal ontwikkelen in China en weten die vervolgens tegen welhaast dumpprijzen in Nederland te verkopen – dus zij hebben er vast verstand van. Maar daarover ongetwijfeld later meer.

Na een zorgvuldige selectie zijn we als eerste op deze drie producenten gekomen die ons wellicht kunnen helpen bij de creatie van een heuse Draadbreuk-phone.

  1. HOSIN. Uiteraard, zouden we haast zeggen. We hebben de vriendelijke Varun Gaba, verkoper van Hosin smartphones, nog maar eens gemaild. De website van Hosin is echter al een tijdje dood en enig research leert dat ze tegenwoordig vooral gespecialiseerd zijn in bluetooth-speakers. Ook tof, een eigen DB BOOM of DB PLAY:3, maar geen smartphone natuurlijk.
  2. SWELLZ. Bij Draadbreuk krijgen we weleens spam. Meer dan ons lief is. Ook van Chinezen. En tijdens een middagje grasduinen tussen alle p.Enis.EnLa.Rgements, reclamemails van Conrad.nl en nieuwsbrieven van @vincente kwamen we ook op wat dubieuze ‘persoonlijke’ mails van Chineze smartphonemakers. Het in Shenzhen gesitueerde Swell Technology produceert ruggedized smartphones en stuurde ons meerdere malen mooie voorbeelden van SWELLZ-phones. Nu houden we van stijl en design, maar een eigen Sonim-concurrentje bouwen is ook tof. Al is het maar omdat die dingen van Sonim lang niet altijd even stevig genoeg zijn…
  3. ZUOER. Tijdens onze Google-zoektocht kwamen we terecht op een mooi artikel van Bloomberg. Het internationale medium stelde zichzelf eenzelfde soort vraag als ons en kwam terecht bij Shenzhen Zuoer Technology Co waar ene ‘Cathy Chang’ over de sales gaat. Chang is, zo leert haar LinkedIn, overigens ook parttime model en actrice. Gelijk geconnect op LinkedIn natuurlijk, en gemaild naar ene Jack, die de contactpersoon is op de subsite van Zuoer Technology op Alibaba.com. Oh en saillant detail: je kunt een Zuoer Bloomberg telefoon aanschaffen. Barterdealtje geregeld, Bloomberg?

Er zijn natuurlijk nog tientallen andere wegen die naar Rome ( of in dit geval: de postbus van Draadbreuk) leiden en daar is deze serie dan ook voor. We hebben een doel: er moet een Draadbreuk-phone komen. We schrijven dan ook op onregelmatige basis over ons slagen of falen daarin. Of we maken een filmpje, kan ook.

Hebben jullie tips of speciale eisen omtrent de Draadbreuk-phone? Wij horen het graag en kijken of we het zelfs mee kunnen nemen naar China.

Reacties

  1. Yoran Palm

    Top idee!

  2. Broodje Kaas

    Het is lastig om echt uniek te zijn.. Maar wat vinden jullie van een achterkant die bestaat uit 2 materialen of kleuren, onderbroken door het Draadbreuk zigzag-teken?