Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hoe goed is de camera van de Galaxy Note 4? Testvideo!

Dennis de Vries

Wat wordt op dit moment gezien als misschien wel de beste camera op een telefoon? Als je een Lumia wilt noemen, hou maar op. Ik heb het over de camera van de Samsung Galaxy Note 4 die alom wordt geprezen. Om proef op de som te nemen, doen wij dan even een testvideootje. Bij nacht, om het extra moeilijk te maken.

De Samsung Galaxy Note 4 maakt vooral furore vanwege zijn haarscherpe QHD beeldscherm, de octa-core processor, dat gekke pennetje en de hartslagmeter. Maar vergeet vooral de camera niet. De 16 megapixel camera heeft een hele reeks aan functies, maar in dit geval beperken we ons even tot de video opnamemodus. Het toestel kan net als zijn voorganger, in 4K opnemen. Maar omdat niemand daar tegenwoordig nog op zit te wachten, stellen we het toestel even in op 1080p, Full HD.

Alles lekker auto

Verder blijven we lekker van de instellingen af. Belichting op auto, witbalans op auto, laat die Samsung het zelf maar lekker uitzoeken. Dat doet de Note 4, en zoals je kunt zien helemaal niet verkeerd ook. Natuurlijk hebben we een selectie gemaakt van de mooiere beelden, maar om eerlijk kwamen er, ook in de donkere straten van het Poolse Krakau, weinig lelijke plaatjes uit. De optische beeldstabilisatie haalt de trillende handjes er keurig uit, waardoor het heerlijk rustige beelden zijn. De enige keren dat er het niet om aan te zien was, waren de momenten dat de autofocus het nodig vond om dingen te doen. Als je die toch eens, net als bij een Lumia, handmatig kunt bedienen dan kun je echt mooie dingen maken.

Los daarvan: dikke voldoende voor de camera van de Samsung Galaxy Note 4. Niet voor niets zijn camphone-goeroe’s als Steve Litchfield of Marc Wielaert er ook laaiend enthousiast over. Als je hen, als Pureview-fans van het eerste uur, aan de Samsung krijgt dan zegt dat wat.