Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘HTC Hima, opvolger One M8, komt in maart’

‘HTC Hima, opvolger One M8, komt in maart’
Bart
 • Op 16 december 2014

HTC komt begin volgend jaar met een opvolger van de HTC One M8, een toestel dat nu nog door het leven gaat onder de schuilnaam ‘Hima’. Volgens de laatste achterklap moeten we echter nog even wachten en zou de presentatie pas in maart zijn, na het Mobile World Congress.

Dankzij de CES en het MWC kijken we altijd reikhalzend uit naar de eerste maanden van het nieuwe jaar. Al is het de laatste jaren wel een trend van grote fabrikanten om een eigen launch event te organiseren buiten de grote beurzen om. Aan de ene kant te begrijpen: veel meer exposure op één moment, aan de andere kant neemt het wel een heel deel van de glans van de (voorheen bruisende) telecombeurzen weg.

Niet meer tijdens het MWC

HTC presenteerde in 2012 voor het laatst een vlaggenschip op het Mobile World Congress (de One X) en sindsdien pakken ze een eigen moment om hun nieuwe trots aan de wereld te tonen. In 2013 was dat ruim een week voor het MWC (One M7), terwijl dit jaar de One M8 ‘pas’ eind maart uit de doeken werd gedaan.

 

Als we de berichten van twitteraar @upleaks mogen geloven is dat ook het recept wat in 2015 gehanteerd zal worden:

 

 

 

Aangezien het Mobile World Congress 2015 van 2 tot en met 5 maart gehouden wordt, kunnen we er vanuit gaan dat – mits de berichten kloppen, natuurlijk – de HTC One Hima pas midden tot eind maart zal uitkomen.

HTC Hima specificaties

Over de specs van de HTC Hima is overigens nog niet heel veel bekend. Uit het roddelcircuit komt het volgende naar boven:

 • 5 inch 1080p scherm
 • Octa-core processor
 • 20,7MP camera aan de achterkant, 13MP aan de voorzijde
 • Android 5.0 Lollipop
 • HTC Sense UI 7.0
 • Verkrijgbaar in de kleuren grijs, zilver en goud.
 • Daarnaast zou mogelijk ook een Windows Phone-versie uitkomen

Als we deze geruchten mogen geloven gaat HTC dus niet voor een groter scherm en blijven ze vasthouden aan vijf inch. Opvallend, wat de belangrijkste concurrenten doen het wel met een íets groter formaat. In mijn ogen een goede keuze overigens, want vijf inch is voor ondergetekende groot zat.

 

Bovenstaande foto is die van de HTC One M8. De HTC Hima zal in dezelfde kleuren uitkomen.

Reacties

 1. IkBenBrian

  Laat het nou ook a.u.b. is waterdicht zijn. Dan word het echt een verkoophit.

  • stijn v brummelen

   Goed toestel ≠ verkoophit. Veel marketing, grote naam = verkoophit. Mid-Range Galaxys zijn hele populaire toestellen. Alleen voor 200 euro zou ik eerder wat anders kopen.

  • Dennis de Vries

   ^ +1