Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Swing Copters: opvolger van Flappy Bird

Swing Copter downloaden
Bart
  • Op 19 augustus 2014

Zorg dat je agenda vanaf aanstaande donderdag leeg is, want op die dag lanceert de maker van Flappy Bird zijn nieuwe game: Swing Copters. Zelfde design, zelfde manier van spelen en ongetwijfeld nog meer frustratie.

Het verhaal rond Flappy Bird is inmiddels genoegzaam bekend: maffe game die ineens een wereldwijde hit werd, maker harkte meer munten bijeen dan ‘m lief was en daarna die raadselachtige exit uit de Play en App Stores van deze wereld. Even was het stil rond de game en de Vietnamese maker, maar hij is terug en komt deze week met een nieuwe variant: Swing Copters.

Terwijl Flappy Bird een epische strijd was tegen de zwaartekracht, blijkt in Swing Copters de boel omgedraaid en moet je verticaal een weg zien te banen door een pad vol frustrerende obstakels. Natuurlijk ontbreekt het bloed-onder-de-nagels-halende tellertje niet, die overigens in Flappy Bird nooit meer dan twee aan leek te geven. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Swing Copters downloaden

Swing Copters is vanaf donderdag verkrijgbaar, maar voor welke platformen is nog onduidelijk. We gaan er vanuit dat Android- en iOS-gebruikers in ieder geval een portie kalmeringspillen in huis kunnen halen. De game zal gratis te downloaden zijn, inclusief advertenties. Via een in-app aankoop van zo’n 99 cent zijn de ads weg te halen, maar die flashy bannertjes zijn zonder twijfel het minst irritant aan het hele spel…