Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Niet eerlijk! Waarom de HTC One A9 hier geen €399 kost [UPDATE]

Niet eerlijk! Waarom de HTC One A9 hier geen €399 kost [UPDATE]
Dennis de Vries

Afgelopen week maakten we kennis met de HTC One A9. Het slicke, metalen vlaggenschip van de Taiwanese telefoonfabrikant deed flink wat stof opwaaien. De behuizing van het toestel doet hier en daar wat denken aan de iPhone 6S. Dat deed zoveel stof opwaaien dat bijna niemand het had over de prijs.

$399 vs. €599

Die is namelijk aan de stevige kant. Zeker voor een toestel met een Snapdragon 617-chip van Qualcomm, 2GB aan RAM en 16 GB aan opslaggeheugen. Maar wat écht steekt is wat we dan lezen op Amerikaanse blogs. In de Verenigde Staten is de adviesprijs van de HTC One A9 met 32GB en 3GB RAM namelijk $399. Omgerekend komt dat neer op €351,91. Als je dan als Nederlander €599 moet neertellen voor een 16GB-exemplaar dan voel je je toch, om het even netjes te zeggen, bruut van achteren genomen. Waar komt het prijsverschil van bijna €250 in vredesnaam vandaan joh?!

Reactie HTC Nederland

HTC Nederland moest er zelf ook een dagje goed over nadenken, maar reageerde uiteindelijk per mail: “De genoemde prijs voor het toestel op de Amerikaanse markt betreft een speciale, pre-order actieprijs voor een beperkte periode. Dit is ook te lezen in het bijbehorende persbericht waarin het toestel voor de Amerikaanse markt wordt aangekondigd: ‘You can pre-order the HTC One A9 on htc.com today for a special, limited time promotional price of $399.99’. Daarnaast is het zo dat de gecommuniceerde pre-order actieprijs van $399,99 exclusief BTW en de prijs voor de Nederlandse markt, €599,-, inclusief BTW is. Deze verklaren beide het verschil in prijs.

 

Niet eerlijk HTC. NIET EERLIJK!

Niet eerlijk HTC. NIET EERLIJK!

 

Volle mep voor HTC One A9

Kortom: vette pech joh. Amerikanen profiteren tijdelijk van een hele goede deal, terwijl je in Nederland gewoon de volle mep betaalt. €473 euro, als je BTW niet meetelt. Hoe tijdelijk is de tijdelijke preorder prijs in Amerika? Dat heeft HTC in de VS nog niet duidelijk gemaakt. Net zomin als wat de Amerikaanse adviesprijs wordt na het aflopen van de speciale aanbieding. Maakt dat wat uit? Uiteindelijk betalen wij nog gewoon €599.

** UPDATE 27 oktober ** Inmiddels is ook bekend geworden hoelang de aanbieding in de VS nog loopt. Tot 7 november kunnen Amerikanen nog profiteren van een lekker prijsje, daarna gaan ze $499 betalen. Alles weer eerlijk, alles weer lekker duur.