Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

HTC One M9 gepresenteerd: lijkt op de M8

HTC One M9 gepresenteerd: lijkt op de M8
Dennis de Vries

De HTC One M9 is gepresenteerd op het Mobile World Congress 2015. Een design zoals we nog nooit hebben gezien, zegt HTC. Waarom het toestel dan zo verdomd veel op de eerdere HTC One M8 lijkt, is een beetje onduidelijk.

Net als zijn voorganger is de HTC One M9 vervaardigd uit één stuk aluminium wat zonder meer een mooi toestel oplevert. Een subtiele dual-tone behuizing geeft het qua design misschien net dat beetje extra. Het grootste uiterlijke verschil zit ‘m aan de achterkant. In plaats van de gekke dual-camera opzet van zijn voorganger heeft de HTC One M9 nu een enkele 20 megapixel camera. Zijn ze dan eindelijk gestopt met die ultrapixel-ongein? Nou, niet helemaal. De secundaire camera, die we tegenwoordig gewoon ‘selfie-cam’, noemen heeft een resolutie van 4 ultrapixels. HTC gaf ook hoog op over de Boomsound-speakers die flink verbeterd zijn.

Op het gebied van software zijn er kleine vernieuwingen verwerkt in HTC Sense. Zo is de software, die de standaard interface van Android 5.0 vervangt, nu wat slimmer dan voorheen. Op basis van locatie woren er nu bijvoorbeeld restaurantjes in de buurt aangeraden. Ook is het mogelijk om een gemaakte foto direct om te vormen tot thema, zodat Sense een ander uiterlijk krijgt. En als je een Dotview-case hebt, dan kun je nu nog meer kanten op met het ontwerpen van je eigen patroontjes.

 

Specs HTC One M9

  • Formaat: 144,6 x 69,7 x 9,61 mm
  • Gewicht: 157 gram
  • Beeldscherm: 5 inch Super LCD3
  • Resolutie: 1920×1080 Full HD
  • CPU: 2.0GHz Qualcomm Snapdragon 810
  • RAM: 3GB
  • Geheugen: 32GB en MicroSD
  • Camera: 20 megapixel met dual-led flits
  • Secundaire cam: 4 ‘ultrapixel’
  • OS: Android 5.0 met HTC Sense 7
htconem9-thumb

HTC One M9 kopen?

De HTC One M9 is vanaf eind maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van 749 euro. Hij komt er in drie kleuren: zilver, grijs en goud Eerdere HTC’s krijgen een update naar Sense 7. Zodat je HTC One M8 helemaal niet meer te onderscheiden is van de M9.

 

Ook gepresenteerd: de HTC Re Grip

Elke zichzelf respecterende telefoonfabrikant moet iets met wearables doen. En dus komt HTC ook aankakken met een fitnessbandje. De HTC Re Grip is op het MWC 2015 getoond en ziet er totaal niet spannend uit. Net als de 10.000 andere fitnesbandjes op de markt houdt hij bij hoe ontzettend hard je aan het crossfitten bent, als we onderstaande video moeten geloven.

 

Video: HTC RE Grip