Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

HTC en Valve tonen VR-headset: de HTC Re Vive

HTC en Valve tonen VR-headset: de HTC Re Vive
Dennis de Vries

De HTC One M9 was van tevoren al van boven tot onder gelekt, maar HTC had ook een verrassing in petto op het Mobile World Congress 2015. Samen met game-platform Valve presenteren ze hun eigen VR-headset, de HTC Re Vive.

En om meteen even heel eerlijk te zijn: we weten nog bijna niets van het apparaat. De presentatie van het apparaat werpt meer vragen op dan dat het beantwoordde. Welke technologie zit er in? Wat voor content komt er voor beschikbaar? En heb je er een HTC telefoon voor nodig, of functioneert hij zelfstandig?

360-graden kamerbrede tracking

Helaas is het persbericht van HTC niet veel concreter: “Vive biedt met zijn VR-headset een ervaring waarin je als gebruiker in slechts een oogwenk in een totaal andere wereld belandt. HTC en Valve introduceren een 360-graden kamerbrede tracking-technologie, waarmee je met Vive rechtop kan staan, rond kunt lopen en je virtuele ruimte kunt verkennen, voorwerpen kunt onderzoeken vanuit alle hoeken en daadwerkelijk de interactie aan kan gaan met je omgeving. De headset biedt beelden met de hoogst mogelijke kwaliteit, video van 90 frames per seconde en een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.

Wat je dus in de praktijk te zien krijgt blijft nog even vaag, hoewel HTC bij onderstaande Youtube-video beschrijft hoe je door het Rome van vroeger kunt lopen of op de brug van een ruimteschip kunt staan. Tijdens de presentatie liet HTC wel merken dat ze onze zorgen omtrent VR delen: “You are not going to get sick“. Fijn. We gaan ons best doen om in Barcelona nog wat meer infor bij elkaar te scharrelen. Stay tuned.

 

Video: HTC Re Vive demo waar je ook niet wijzer van wordt

 

HTC Re Vive kopen?

Wat we wél weten is dat het nog even duurt voordat de HTC Re Vive in de winkels ligt. De Developers Edition gaat dit voorjaar in de verkoop, de versie voor Jan-met-de-Pet volgt vervolgens eind 2015. Als je wilt kun je er een setje draadloze controllers bij kopen. Ook daar weten we niets van, dus putten we gewoon even uit het persbericht: “In tegenstelling tot de meeste game controllers zijn de Universal VR Controllers eenvoudig en intuïtief in gebruik, waardoor iedereen in staat is het maximale te halen uit iedere VR-ervaring.” Juist.

 

>> Ook lezen: De gloednieuwe HTC One M9 is gepresenteerd.