Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

“Wat zeggie, baas?” Huawei presenteert Talkband B2

“Wat zeggie, baas?” Huawei presenteert Talkband B2
Dennis de Vries

Ze zullen het niet expres hebben gedaan bij Huawei, Bassie en Adriaan zal niet dagelijks op tv zijn in China. Maar ergens belooft het weinig goeds als je een fitnesstracker presenteert met unieke belfunctie, en je geeft die dezelfde naam als de stokdove slechterik, bekend om één zin: “Wat zeggie, baas?”

talkband-b2-huaweiHuawei heeft op het MWC 2015 zijn nieuwe wearable voor het eerst laten zien aan de wereld. De Talkband B2 is een activiteitsmeter voor om je pols, maar dan eentje waarmee je kunt bellen. In plaats van als een halve zool tegen je pols te praten is de Talkband B2 voorzien van een uitneembaar Bluetooth-headsetje. Zodra je gebeld wordt, wip je het gebogen beeldschermpje uit het bandje en stop je die in je oor om op die manier een verstaanbaar gesprek te kunnen voeren.

Dat idee heeft Huawei al eens doorgevoerd in de eerdere versie van deze gadget. Maar waar de eerdere Talkband B1 nog opgetrokken was uit flubberig rubber en plastic, is de B2 een stuk volwassener om te zien. Ere wie ere toekomt, de Talkband B2 onderscheidt zich qua design op positieve wijze van veel andere fitnesstrackers. Metaal, desgewenst een goudkleurige afwerking en een keurig gebogen beeldscherm. Voor het bandje kun je kiezen voor een leren optie. Sjiek hoor.

Huawei Talkband N1

Diezelfde complimenten gelden niet voor de Talkband N1, die op hetzelfde moment is gepresenteerd. Kennen jullie de Samsung Gear Circle nog? Een gekke muziekspeler met oordopjes in de vorm van een ketting. Dat gekke ding krijgt nu concurrentie van Huawei. De Bluetooth headset slash muziekspeler, met 4GB aan opslaggeheugen, hang je om je nek. Hij is water en stofbestendig en gaat door het leven als ‘smart necklace’. Dat lijkt een beetje een eufemisme, zodra je ‘m niet gebruikt lijkt het gewoon alsof er oordopjes om je nek bungelen.

 

huawei-talkband-n1

 

Huawei Talkband B2 kopen?

Het is nog niet duidelijk wanneer beide gadgets in de winkel moeten liggen, maar mocht het zover komen dan kost de Talkband B2 in ieder geval $169 of $199 (voor de goudkleurige versie). Kun je iedereen goed verstaan in je zoektocht naar ‘die vervelende clown en die irritante acrobaat’.

>> Ook lezen: Dit is Huawei’s eerste Android Wear smartwatch.