Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Huawei Ascend P7 gepresenteerd: groufie baby, yeah!

Huawei Ascend P7 gepresenteerd: groufie baby, yeah!
Bart
  • Op 8 mei 2014

Huawei heeft de opvolger van de Ascend P6 gepresenteerd: de P7. Het toestel is met een vijf inch scherm een slag groter dan zijn voorganger, is slechts 6,5 millimeter dik en heeft een speciale camera voor panoramaselfies.

WTF is een groufie?

Glaasje water bij de hand? Goed, komt-ie: groufies. Als je nu nog geen vieze smaak in je mond hebt, dan weet ik het ook niet meer. Eén van de nieuwigheidjes van de Huawei Ascend P7 is de panoramamodus op de 8 megapixel camera aan de voorkant, waardoor het mogelijk is om met een hele groep mensen selfies te maken. Een group-selfie of, zoals de Chinezen het dus noemen, een groufie. De camera aan de achterkant is overigens voorzien van een 13 megapixel sensor.

 

VIDEO: Ascend P7 volgens Huawei zelf

 

Allemaal leuk en aardig, die Chinese woordgrapjes, maar waar het om draait bij de P7 is het uiterlijk en behoorlijk krachtige prestaties, in combinatie met een voordelig prijskaartje. Wat design betreft deed de P6 al verdacht veel denken aan die telefoon met het stukje fruit en de P7 doet dat dunnetjes over. Het scherm is van 4,7 inch naar 5 inch gegroeid en doet het nu met een Full HD-resolutie in plaats van 720p. De behuizing is wel een iets dikker dan de akelig dunne P6 (6,2mm), maar geen haan die daar naar kraait bij een toestel van 6,5 millimeter dik.

De P7 heeft een 1,8GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Daarnaast biedt het toestel in tegenstelling tot zijn voorganger ook ondersteuning voor LTE en NFC. Ook een besparingsstand voor de 2500 mAh accu ontbreekt niet. Volgens Huawei zou je met de Ultra Power Saving-modus nog 24 uur uit je laatste tien procent moeten trekken.

 

De Huawei Ascend P7 is in alle kleuren verkrijgbaar, zolang het maar zwart of wit is.

De Huawei Ascend P7 is in alle kleuren verkrijgbaar, zolang het maar zwart of wit is.

Android 4.4.2 staat standaard op de telefoon met daaroverheen versie 2.3 van Huawei’s eigen Emotion UI. Beste nieuws is de adviesprijs van 449 euro. Op het eerste gezicht een prima prijs voor een mooie en op het oog rappe telefoon. Half juni moet de P7 in de schappen liggen.

Reacties

  1. Richard Groenendijk

    Als je een telefoon met deze net niet übler high-end specificaties (zoals bijvoorbeeld de LG G3 vermoedelijk krijgt) wilt kopen en dan wel 300 wilt besparen, kun je ook kijken naar de high end toestellen van vorig jaar zoals de HTC One en Galaxy S4 die nu voor zo’n 350 tot 400 euro te koop zijn en die hebben ongeveer dezelfde specificaties als deze Ascend P7. En het handige is dan dat je zeker weet dat je een goede telefoon hebt, want ze zijn al een jaar uitgebreid getest en (positief) beoordeeld.