Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

iOS 8 kopieert Android, maar ‘wat maakt het uit?’

iOS 8 kopieert Android, maar ‘wat maakt het uit?’
Dennis de Vries

Apple heeft Android gekopieerd. 63% van onze lezers is het daar roerend mee eens. Veel nieuwe functies die kort geleden in iOS 8 zijn gepresenteerd als nieuw en innovatief, kennen Android-gebruikers al tijden. Maar eigenlijk, zeggen jullie, is dat helemaal niet erg.

Het voorspellende toetsenbord, de nieuwe notificaties, de widgets. Het is allemaal bekende kost voor mensen met een Android smartphone en tablet. Maar toen iOS 8 gepresenteerd werd door Apple-baas Tim Cook, kwamen al die functies ook weer voorbij. Ze kwamen nu ook allemaal beschikbaar voor iPhones en iPads. Android kwam ook nog ter sprake. Niet in de zin van: “We vonden die functies tof, dus zitten ze nu ook in iOS”. Wel als een regelrechte diss: “Mensen die per ongeluk een Android kochten, gingen op zoek naar een beter ervaring, een beter leven.”

>> Bekijk de originele stelling: ‘iOS 8 is een schaamteloze kopie van Android’

>> Lees wat er nieuw is in iOS 8

Dat schoot enkelen van jullie in het verkeerde keelgat.”Lullen dat IOS superieur is in vergelijking met Android, en dan veel functies overnemen.” Dat trekt Stijn van Brummelen slecht. Richard Groenendijk gaat nog iets verder: “Op deze manier roept die man het gewoon over zichzelf af. Door Android zo te kopiëren geeft hij eigenlijk gewoon toe dat “the worlds most advanced mobile operating system” (dat krijg je te zien als je klaar bent met de configuratie van een update van iOS) gewoon inferieur is aan Android. Dat iOS 8 een kopie is van Android kan zelfs de meest die-hard Apple fanboy niet ontkennen, maar door de uitspraken van Tim Cook is het ook nog een kinderachtige, hypocriete en schaamteloze kopie van Android.”

En dat terwijl het kopïeren van functies helemaal niet erg gevonden word. Sterker nog, jullie vinden het wel prima. “Apple en Android trekken zich aan elkaar op. Zo worden ze allebei steeds beter”, vindt Craziest Crap. En van iemand met de naam ‘Fandroid‘ hadden we een woedende rant verwacht, desnoods in ‘all caps’. Maar nee, de redelijkheid zelve: “Ik vind dat je best wat mag kopiëren, zolang het maar binnen de perken blijft en het geen nadelig gevolg heeft voor andere bedrijven”. Of zoals Eenmothafuckingkaasschaaf zegt: “Wat maakt het ook uit? het is alleen maar een voordeel voor Apple gebruikers, een geen nadeel voor Android gebruikers”.

‘Wat maakt het ook uit?’

Conclusie: ja, iOS 8 is een schaamteloze kopie van Android. En laten we eerlijk zijn, het idee voor Android komt ook niet 100% bij Google vandaan. Maar is dat erg? Totaal niet. Laat bedrijven elkaars goede functies maar lekker kopiëren, dan worden we daar allemaal beter van. Het zou alleen wel zo netjes zijn als je vervolgens niet degene die je kopieert gaat lopen afzeiken. Dus, beste Tim Cook. Mocht je in oktober die iWatch presenteren, ga niet lopen doen alsof het ’s werelds eerste smartwatch is. Wees een heer, geef even een shout out aan één van de eerste smartwatches!

Wat de iWatch ook gaat worden, dit is zijn verre voorvader. Tim Cook better recognize! (foto: techradar.com)

Wat de iWatch ook gaat worden, dit is zijn verre voorvader. Tim Cook better recognize! (foto: techradar.com)