Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

GTA V eindelijk op PS4, Xbox One en PC

GTA V eindelijk op PS4, Xbox One en PC
Dennis de Vries

Terwijl eind vorig jaar zowel Sony als Microsoft veel drukte maakten om hun nieuwe generatie consoles, kwam het beste spel nog gewoon uit de op de stokoude Playstation 3 en Xbox 360. GTA V was groter, leuker, beter en de toevoeging van GTA Online maakt het eindeloos speelbaar. Maar als je dus een gloednieuwe PS4, Xbox One of dikke game-pc thuis had staan, dan had je vette pech. Maar op de E3 gamebeurs heeft Rockstar Games een versie aangekondigd voor andere platformen. Dit najaar moet hij beschikbaar zijn.

Volgens Rockstar Games zijn de graphics van GTA V flink opgepoetst om volledig gebruik te maken van de hardware van de nieuwe consoles. Dat betekent meer details, verhoogde draw distance en meer verkeer op de wegen. Verder is de game identiek aan de versies op de Xbox 360 en Playstation 3 maar alle missies, auto’s, wapens en kleding die later toegevoegd zijn aan de game, zijn wel direct beschikbaar op de nieuwe consoles. Daarnaast geven ze aan dat er nog een stuk meer in de planning zit. Mocht je inmiddels een flinke reputatie in GTA Online hebben opgebouwd en er toch over denken om te upgraden naar een next-gen console, dan kun je jouw online spelvoortgang gewoon meenemen.

 

Gelikte video-trailer voor next-gen GTA V

GTA V ‘next-gen’ nu al te pre-orderen

Mocht je een game-pc thuis hebben staan, zeg dan je fulltime baan maar op. Alleen voor op de PC voegt Rockstar een speciale video-editor toe voor ‘advanced movie making’ binnen GTA V. Verwacht binnenkort dus een stroom aan epische avonturen op Youtube, allen gefilmd en geproduceerd in Los Santos. De spellen zijn dit najaar verkrijgbaar, pre-orders beginnen vandaag al.

GTA V gifje

Net echt: iemand die met een jet-ski vanuit een helikopter in een zwembad springt.