Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (53) met zingen bij Samsung en blote selfies!

’t Wereldje (53) met zingen bij Samsung en blote selfies!
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in ‘t Wereldje even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Apple zegt: blote bips mag weer!

 

Altijd weer een genoegen als we een foto van een kale poes kunnen gebruiken

Altijd weer een genoegen als we een foto van een kale poes kunnen gebruiken.

 

Deze maand kreeg de wereld van Apple een prachtig privacy-vraagstuk in de schoot geworpen. De kwestie: is het wenselijk voor een vrouw om op je telefoon selfies van jezelf met je blote voorbips te bewaren? Dit natuurlijk naar aanleiding van de grote hack van iCloud-accounts, waarbij van meerdere vrouwelijke celebrities naaktfoto’s werden buitgemaakt die al snel op internet verschenen. Nu kan dat hele privacy-gedoe ons normaal gestolen worden, maar hier hebben we wel een mening over. Benieuwd? Komt ‘ie: lekker doen, niks mis mee. Niet omdat we zo graag naar de kale poes van Jennifer Lawrence of een andere beroemde gedupeerde kijken, want jullie weten: wij zijn heel nette jongens en vinden dat iedereen, man of vrouw, zelf de keuze moet hebben of ze hun nsfw-kiekjes openbaar maken.

Maar als wij iets aanmoedigen, is het wel wat minder preutsheid in de wereld. Gooi lekker je haar los, meid! We bedoelen: een wereld waar iedere vrouw zich gedraagt als een schuchtere bibliothecaresse met het bovenste knoopje dicht is ook niet leuk. Gelukkig lijkt Apple het met ons eens te zijn. Het bedrijf riep deze week een speciale webpagina in het leven over hoe goed hun manier om je gegevens en bestanden te beschermen wel niet werkt. Een mooi statement, zeggen wij, dus dames: laat de striptease maar beginnen!

 

4. First look iPhone 6. Op de grond.

 

Belangrijke les: laat nooit een vrouw tussen jou en je telefoon komen

Belangrijke les: laat nooit een vrouw tussen jou en je telefoon komen.

 

Wat is het mooiste van een smartphone kopen? Het moment dat je je nieuwbakken telefoontje uit de verpakking haalt, natuurlijk! Vooral bij iPhones is dat echt een dingetje: wij zijn altijd benieuwd geweest hoeveel manuren er in hebben gezeten om de deksel van dat witte doosje zo smooth er vanaf te laten glijden. Potverdorie, we worden er bijna emotioneel van. Het uitpakken van je nieuwe mobieltje is ook iets dat je helemaal in je eentje moet doen. Geen pottenkijkers, alleen jij en je nieuwe vriend. Je moet tenslotte een band opbouwen. Bij een geboorte staat ook niet de halve ziekenhuiskamer vol met vrienden en familie als de moeder zijn kind voor het eerst in de armen neemt.

Maar laten we eerlijk zijn: het is wel typisch iets mannelijk. Vrouwen snappen niks van die band die een man met zijn telefoon heeft: die zien het in het meest gunstige geval slechts als een verlengstuk van de hand, het oor of hun duck-face. Dat heeft de eerste Australische koper van de iPhone 6 inmiddels ook door. Die liep vorige week als een aap met zeven lullen de Apple Store uit, om zo snel mogelijk thuis de keukentafel schoon te vegen en daar even een momentje te pakken voor de eerste kennismaking met zijn nieuwe telefoon. Dat ging effe wat anders. Voordat hij er erg in had, liep er een doorgedraaide verslaggeefster in zijn nek te hijgen. Of hij de telefoon even uit de verpakking kon halen. Met trillende handjes probeerde hij het doosje iets te enthousiast te openen en binnen vijf seconden lag zijn iPhone op de grond. Bam. Weg momentje. Dat krijg je nooit meer terug. Wij weten het zeker: die vent raakt nooit meer van zijn leven een vrouw aan.

 

3. IFA? Wat was dat ook alweer?

 

Doe er een L bij, hussel de boel en je ziet onze mening over de impact van de IFA

Doe er een L bij, hussel de boel en je ziet onze mening over de impact van de IFA.

 

Er gaat iets faliekant mis in de techwereld. Twee weken geleden begaven we ons nog op de IFA: Europa’s grootste technologiebeurs. Ieder zelfrespecterend merk – op een na, maar daar komen we zo op – lanceerde daar wel iets groots. Nieuwe telefoons, smartwatches, flatscreens, hoofdtelefoons, hifi-setjes, e-readers waar geen haan naar kraait want het zijn tenslotte e-readers, maar goed: elk bedrijf zette daar zijn beste beentje voor. En wat horen we nu over al die nieuwe gadgets? Helemoal nèks.

En dat is de schuld van Apple. Dat komt traditiegetrouw een paar dagen na de IFA met zijn nieuwe iPrut en houdt sindsdien het complete technieuws in zijn greep. Dagelijks worden we overspoeld door de Apple-stront: iOS 8 is trager dan 7. iOS 8 sloopt je iPhone 4S. Het album van U2 is niet uit iTunes te verwijderen. Apple maakt tooltje om het Album van U2 uit iTunes te verwijderen. Apple komt in oktober misschien met nieuwe iPads. Oh nee, Apple komt in oktober toch niet met nieuwe iPads. Apple, Apple, Apple. En iedereen schrijft erover en als een soort sarcastische meta-grap staat de naam van Apple ook alweer veel te veel in dit stukje. Het lijkt wel alsof er geen andere techbedrijven en gadgets meer zijn. Begrijp ons niet verkeerd: wij hebben het ieder jaar erg fijn in Berlijn, maar het is nu wel duidelijk dat de IFA niet meer de impact heeft als voorheen. Jongens, regel eens een goede informant bij Apple, zoek tijdig uit wanneer het de iPhone lanceert en plan de IFA de week erna. Wordt het een stuk minder saai in de gadgetwereld.

 

2. Eindelijk plaats voor mannen zonder ruggengraat

 

Stoer hoor, zo'n mancave

Stoer hoor, zo’n mancave.

 

Waarschijnlijk zijn jullie wel bekend met de term ‘mancave’. Men doet het graag voorkomen alsof dat een ruimte is in huis waar toffe mannen lekker hun eigen gang kunnen gaan. De muziek hard aan, vieze blaadjes onder de bank en fijn de hele dag met gadgets spelen. Maar dat is het natuurlijk niet. Als je een mancave in huis hebt, zegt dat eigenlijk: ik zit onder de plak en heb thuis geen ene reet te vertellen. Ik mag wel mijn eigen ding doen van mijn vriendin, zolang zij en de rest van de buitenwereld het niet zien.

Een mancave is voor kerels met een laffe kantoorbaan, een huis in een Vinex-wijk, 1,7 kinderen en een labrador, die ’s avonds verplicht met de vrouw GTST kijken en om tien uur op bed liggen. Zonder van bil te zijn gegaan, want zij heeft hoofdpijn. Een mancave is het equivalent van even de hond uitlaten, zodat je stiekem een sigaretje kunt roken zonder dat je eega erachter komt. Een mancave is een plaats voor sneue mannen om uit te huilen en zichzelf af te vragen waar het in hemelsnaam mis is gegaan met hun leven. Een mancave is geen seks, drugs en rock & roll, maar modeltreintjes, zondagmiddag de auto wassen en thuis de schoenen uit, anders wordt de vloerbedekking vies.

In Hoog Catharijne te Utrecht is nu een mancave geopend waar mannen die met hun vrouw mee moeten winkelen (lol!) even uit kunnen puffen. Er staat een grote tv, je kunt er whisky drinken en met gadgets spelen. Een soort zoo met trieste mannetjes dus. Zit je even niet zo lekker in je vel, maar wil je zien dat het altijd nog veel erger kan? Loop er eens naar binnen. Of check de video van Draadbreuk.

 

1. Samsung-kantoor in Zuid-Korea is slechtste werkplek ooit

 

Het rookhok op het hoofdkantoor van Samsung is de gezelligste plaats van het bedrijf.

Het rookhok op het hoofdkantoor van Samsung is de gezelligste plaats van het bedrijf.

 

Wij dachten altijd dat het leuk was om voor een groot techbedrijf te werken. Lekker op je Segway naar kantoor in Silicon Valley, de hele dag een beetje poolen en tafelvoetballen en ’s middags van de glijbaan af, rechtstreeks naar de kantine waar chef-koks het begrip fusion-koken naar een hoger level trekken. En o ja, ook nog een beetje aan je eigen projecten werken natuurlijk, want die kans krijg je van je baas. Tenminste, dat beeld heerste bij ons altijd na alle toffe verhalen.

Boy, wat hebben wij het mis gehad. Samsung is namelijk druk bezig die voorstellingsbubbel in een keer door te prikken. Binnenkort lanceert de elektronicagigant in Korea een sitcom die draait om het leven van een werknemer van het bedrijf. Dan denk je: laat die employee dan een enorme baas zijn, zodat ie-der-een bij Samsung wil gaan werken. Fout! Het blijkt namelijk dat het een halve musical gaat worden. Blijkbaar zit het hoofdkantoor van Samsung niet vol met slimme, hippe werknemers, maar met halve Psy’s die de hele dag lopen te Gangnam Stylen. Dan moet je een heel goede hoofdtelefoon hebben wil je niet na tien minuten al een van je collega’s op zijn muil willen rammen. Nee, de vacatures van Samsung laten we voortaan even links liggen.

Fotocredits:

Kale poes: Jared Zimmerman via photopin cc
Mancave: PhotoAtelier via photopin cc