Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Buigen en barsten: kan de iPhone 6 stuk?

Buigen en barsten: kan de iPhone 6 stuk?
Dennis de Vries

Je staat dagenlang in de rij in een winkelstraat. Spendeert uiteindelijk een dikke 600 euro voor een gewilde gadget. Gaat blij naar huis, maakt de verpakking open en…flikkert het ding zo hard mogelijk op de grond. Allemaal om antwoord te geven op die ene belangrijke vraag: kan de iPhone 6 stuk? Ehm…tuuuurlijk.

Ik ken niemand die een iPhone 4 of 4S heeft waarvan de voor- of achterkant niet op een bepaald moment gebarsten is. En allemaal claimen ze dat hij echt, echt heel zachtjes viel! Als je dan weer €600 gaat uitgeven aan een nieuwe versie, kan het interessant zijn om te zien hoe de iPhone 6 zich houdt als hij weer ‘heel zachtjes’ op de straat stuitert. Youtube geeft zogenaamd antwoord in een grote hoeveelheid aan video’s. De een nog nuttiger dan de andere. Wij pikken er een aantal uit om antwoord te krijgen op de belangrijke vraag wat Apple’s nieuwe gebruiksvoorwerp allemaal kan hebben, en hoever hij kan buigen.
 

Will it Bend?

De vraag die iedereen momenteel bezighoudt: kan de iPhone 6 Plus verbuigen? Tuurlijk kan dat. Als je er maar genoeg kracht op zet. Maar hoeveel kracht is ‘genoeg’ kracht? Geven jouw skinny-jeans genoeg kracht als je buigt met het apparaat op zak? Of moet je er echt met je dikke reet op gaan zitten? Youtube heeft het antwoord…soort van. Geen idee hoe sterk de beste man in de video is, en hoeveel kracht er dus nodig is om een iPhone 6 Plus te vernaggelen. Maar feit is wel dat er een zwakke plek in de behuizing zit.

 

Will the iPhone 6 blend?

Dan komen we vanzelf bij de volgende vraag. De reclamecampagne die zo hard viraal is gegaan dat je lange tijd geen productpresentatie kon bijwonen of iemand stelde deze vraag wel. Het antwoord is bijna altijd ‘ja’. Gooi het in een blender van BlendTec en er blijft niets van over. Hoe zit dat met de iPhone 6 Plus? Ja, die gaat er ook aan in een BlendTec (met extragratis diss naar Nokia). Maar alles lijkt er aan te gaan in die keukenapparatuur, anders zou het geen goede reclame zijn. Hoe zit het met de B-keuze blenders en ‘onafhankelijke partijen’ die een filmpje beginnen met de vraag: “We’ve all seen the BlendTec video’s, but will it really blend. That’s the question”. Nou, aangezien je daar toch een iPhone 6 en een blender uit het voordeelschap van de Aktion hebt staan…laat maar zien dan.

 

Is de iPhone 6 waterdicht?

Nee. De Apple iPhone 6 is niet waterdicht. Kunnen we daarmee door naar de volgende vraag? Niet helemaal. Voor sceptici onder ons zijn er Youtube-gebruikers als TechSmartt. De beste man heeft een cameraatje, een wasbak met een stop er in en een iPhone 6. 1+1+1 = een iPhone watertest. Jammer voor ons is het updaten en synchroniseren van iTunes nog leuker dan het kijken van deze video en om je de kans te geven de 3:57 te besteden aan nuttigere zaken verklappen we alvast: nee, de iPhone 6 is nog steeds niet waterdicht. Voor wie gras wil zien groeien, klik hier onder op ‘play’.

 

Schuift de iPhone 6 lekker? (whut?)

Onderstaande video heeft een beetje de oude-mensen-geur van de Consumentenbond, maar deze is gemaakt door een verzekeringsboer die hoopt dat jij jouw dure iPhone voor heel veel geld bij hun verzekert en ‘m daarna nooit laat vallen. Om te laten zien dat ze verstand van zaken hebben, gaan ze grondig te werk. De droptest wordt om onduidelijke reden verzorgd door een robot en het onderdompelen in water gaat in een volledig geautomatiseerd frituurmandje. Net als in het echt leven. Hoogtepunt van de video is de doorslaggevende ‘slidetest’. Mocht je nog geen keuze gemaakt hebben tussen de iPhone 6 en 6 Plus, hou dan in gedachte: de 6 Plus is beter met sjoelen.

 

Overleeft de iPhone 6 een val?

Verzekeringsslijters zijn overigens niet de enige die droptests uitvoert met nieuwe iPhones. Youtube staat er vol mee. Sommige nemen het vrij serieus en hebben er slo-mo beelden bij, anderen doen voor de goede orde meteen even een vergelijking met de concurrenten van Samsung en HTC…die ze ook laten stuiteren. Elke droptest levert een compleet ander resultaat, waardoor we uiteindelijk nog niets weten behalve dan dat het beter is je telefoon helemaal niet te laten vallen.
Maar je hebt ook lutsers die het er gemakkelijk vanaf proberen te maken. Geen high speed camera voor slowmotion beelden. Geen mooie omgeving of lekker muziekje. Nee, gewoon zorgen dat je vooraan in de rij staat bij de Apple Store en dan voor diezelfde rij dat ding een keer laten kletteren. We hebben het niet over de arme jongen die tijdens een tv interview zijn ‘kindje’ per ongeluk laat vallen. Nee, we hebben het over onderstaande sneuneus. Kunnen we dit soort figuren niet verbieden telefoons te kopen, jongens?

 

Kun je wat doen aan die uitpuilende lens?

Goed, met een beetje grof geweld kan de iPhone dus stuk. Maar sommige mensen zetten liever zwaar gereedschap in om het apparaat mooier te maken. Neem die camera. De iPhone 6 heeft een prachtige, bijna naadloze behuizing. Maar uit de achterkant steekt dan de lens van de iSight camera als een dikke puist op de neus vlak voor een spannende date. Dat kan beter. Bijvoorbeeld met behulp van een slijptol. Weg cameraatje. We zijn benieuwd naar de foto’s die het ding daarna neemt.

 

Kan de iPhone ook gewoon stuk?

Het bewijs dat Apple de weg kwijt is en dat de iPhone 6 misschien we de grootste flop van het bedrijf is sinds het boyband U2 oprichtte. Als iets alledaags als een .50 Cal sniperrifle al gehakt maakt van een iPhone 6, hoe moet je dan ooit de 2 jaar contracttijd volmaken zonder dat het apparaat uit elkaar valt?! Nu is het geweer in kwestie gemaakt om vanaf een kilometer afstand legervoertuigen uit te schakelen, maar kom op: als Apple saffierglas had gebruikt dan was dit nooit gebeurd.

Datzelfde geldt trouwens voor vloeibare stikstof en een moker. Geez…kom op Apple.

Reacties

  1. lol gesprek

    Ja kan maar wie laat ze iPhone 6 fallen in de warter en ja als je die ding in je broek hou kan je er mee vouwen wat het is niet meer recht maar krom dat heb je met iPhone 6 plus neem gewoon iPhone 6 die woord niet krom zo snel

  2. Iphone-lover

    Sommige mensen hebben gwn afgunst op apple of dat de iphone 6 er zo mooi uitziet! Ja het kan misschien zijn dat de plus kan buigen , maar wie weet hoeveel kracht dat mens erop zet?! Neem nu samsung met de nieuwe s6 die is helemaal nagemaakt van de iphone 6! Nou ja er is wel verschil maar ja het is nagemaakt! En als je kijkt wat er allemaal is veranderd bij de samsung ! Gwn om beter dan de apple te zijn, ik ben en blijf voor iphone